Smartphones waarbij het scherm letterlijk van rand tot rand loopt. Merken als Oppo en OnePlus doen het al een tijdje, en ook wij zijn echt fans. Nadat de eerste modellen in 2018 al op de markt komen, lijkt Apple van plan om vanaf 2012 ook te stoppen met de inkeping in het display.

Eerst kleinere inkeping

Dit gerucht is afkomstig van analist Ming-chi Kuo, die doorgaans erg goed is ingelicht. Van de andere kant, is deze stap van Apple al wel te verwachten. In 2020 zouden de inkepingen in nieuwe iPhones al een stuk smaller moeten zijn.

De inkeping in het display is nu best belangrijk. Achter de inkeping zitten vele sensoren verstopt. Huawei liet bij de Mate 20 series al zien dat het eigenlijk nog niet zonder een grote inkeping kon. Die pro series kreeg een brede inkeping voor 3D sensoren om het gezicht echt nauwkeurig te kunnen scannen. Bij de P30 Pro series verdween deze mogelijkheid helaas. Wellicht omdat de P30 Pro minder is gericht op de zakelijke gebruiker, maar waarschijnlijk vooral omdat de consument liever een kleine druppel inkeping ziet.

7 Camera’s

De analist verwacht ook dat Apple stevig gaat door ontwikkelen op het aantal cameralenzen. Zo zou de iPhone in 2020 al over 7 lenzen beschikken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.