Nintendo Switch krijgt een grotere accu

Nintendo Switch kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Nintendo heeft nog maar net de Nintendo Switch Lite gepresenteerd, of ook de Nintendo Switch zelf lijkt een update te krijgen. Vanaf september zou een uitvoering met een grotere accucapaciteit in de winkel moeten liggen.

De Nintendo Switch is van origine op basis van Android ontwikkeld. Nvidia leverde hier de hardware voor terwijl dat bedrijf natuurlijk ook haar eigen Shield consoles verkoopt.

In de jaren dat de Nintendo Switch nu op de markt is, heeft Nintendo eigenlijk geen ontwikkeling op het platform laten zien, qua hardware. Dat zijn we vanuit de Android wereld wel gewend, maar natuurlijk niet vanuit de traditionele console business. Laten we wel zijn, op 4K ondersteuning na, is daar ook niet echt een reden voor. De games van de Nintendo Switch zijn doorgaans groots en draaien prima.

Toch zou Nintendo vanaf september consoles in de winkel gaan leggen die een hardware upgrade krijgen. Niet voor de ondersteuning van 4K gaming, maar een grotere accucapaciteit. Die accucapaciteit was altijd al een dingetje, waardoor inmiddels aardig wat powerbank makers een specifieke oplossing voor de Switch hebben ontwikkeld.

In de VS is deze nieuwe uitvoering gelekt. Het nieuwe model zou het zo’n twee uur langer moeten volhouden dan de huidige Nintendo Switch. Tegen dezelfde prijs.

Ook zijn FCC documenten gelekt waaruit zou blijken dat de console toch een grotere hardware upgrade te wachten staat. Er zou spraken zijn van een nieuwe chipset en andere NAND geheugenchips. Deze hebben ook een nieuw ontworpen moederbord nodig. Echter is het niet duidelijk om welke componenten het gaat. Het zou dus ook om een goedkopere chipset kunnen gaan die dezelfde performance neerzet. De Nvidia Tegra X1 T210 chipset stamt immers uit 2016.

Nintendo Switch kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events