GadgetGear.nl

Gerucht: Apple stopt met huidig MacBook pro toetsenbord

Tot nu toe heb ik geluk gehad. Al twee jaar tik ik mobiel op een MacBook Pro 2017 en heb nog geen haperende toetsen meegemaakt. Stof en kruimels deden al menig MacBook toetsenbord sneuvelen. Na een update in 2018, lijkt Apple het hele systeem nu af te schieten.

Voor de MacBook Pro 2017 ontwikkelde Apple een nieuw type toetsenbord. Het vlindertoetsenbord. Hierdoor hadden de toetsen onder anderen minder ruimte nodig. Met de MacBook Air zou Apple eind dit jaar al afscheid nemen van het MacBook Pro toetsenbord. Per 2020 zou de MacBook Pro weer een traditioneel scharend toetsenbord krijgen.

Met het traditionele shaarsysteem worden knoppen weer verder ingedrukt. Voordeel is dat deze knoppen veel minder gevoelig zijn voor vuil. Ook zou Apple de knoppen met glasvezel versterken.

Het gerucht is afkomstig van 9to5mac, een doorgaans vrij betrouwbare bron. Deze liet ook weten dat de MacBook Air geen visuele upgrade zou krijgen. De 2019 uitvoering krijgt vooral een hardware upgrade. Mogelijk nieuwe Intel processors om iets te noemen.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten