Gerucht: Apple stopt met huidig MacBook pro toetsenbord

Tot nu toe heb ik geluk gehad. Al twee jaar tik ik mobiel op een MacBook Pro 2017 en heb nog geen haperende toetsen meegemaakt. Stof en kruimels deden al menig MacBook toetsenbord sneuvelen. Na een update in 2018, lijkt Apple het hele systeem nu af te schieten.

Voor de MacBook Pro 2017 ontwikkelde Apple een nieuw type toetsenbord. Het vlindertoetsenbord. Hierdoor hadden de toetsen onder anderen minder ruimte nodig. Met de MacBook Air zou Apple eind dit jaar al afscheid nemen van het MacBook Pro toetsenbord. Per 2020 zou de MacBook Pro weer een traditioneel scharend toetsenbord krijgen.

Met het traditionele shaarsysteem worden knoppen weer verder ingedrukt. Voordeel is dat deze knoppen veel minder gevoelig zijn voor vuil. Ook zou Apple de knoppen met glasvezel versterken.

Het gerucht is afkomstig van 9to5mac, een doorgaans vrij betrouwbare bron. Deze liet ook weten dat de MacBook Air geen visuele upgrade zou krijgen. De 2019 uitvoering krijgt vooral een hardware upgrade. Mogelijk nieuwe Intel processors om iets te noemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.