Dr. Mario World nu voor Android en iOS

Nintendo beloofde enkele jaren geleden al meer games naar smartphones te brengen. Met Dr. Mario World zien we de tweede release van een Mario titel voor smartphones.

Dr.Mario is ooit gestart als alternatief op Tetris en Clax. Die laatste was populair bij concurrent SEGA. In plaats van plokjes, vallen pillen naar beneden. Pillen met aan twee kanten andere kleuren. Je kunt ze draaien en zo stapelen. Drie keer dezelfde kleur, laat de rij met dezelfde kleur verdwijnen. In de levels hebben virussen ook een kleur. Je raadt het al, je moet een stapeltje van dezelfde kleur op eht virus stapelen om het virus te verwijderen. Verslavend leuk, dat zeker!

Net als bij Super Mario Run, is Dr. Mario World geen gratis game. Waar je bij Super Mario Run drie levels krijgt en daarna het spel kunt unlocken, lijkt het hier om pay-per-play te gaan. Bij het openen van de game, krijg je in de shop 250 gratis muntjes. Daar kun je op dat moment niets mee.

Om te spelen heb je hartjes nodig. Maar die heb je niet. Die kun je weer kopen met diamanten. Die diamanten koop je weer met echt geld. Je kunt hartjes ook vragen aan vrienden op Facebook. Die moeten er dan voor betalen… zo gokken wij. Daarnaast geeft Nintendo aan dat het spel ook reclames zal tonen.

We zijn doorgaans enorm happy met wat Nintendo laat zien, maar geven nu toch echt toe… ook wij voelen hier een cash grab…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events