120 jaar Opel, wat brengt de toekomst

Onder de noemer Future Classics, laat Opel zien hoe het allemaal begon. Van naaimachines en fietsen naar inmiddels 170 miljoen auto’s. Van zelfstandigheid naar onderdeel van GM en inmiddels PSA. Van verbrandingsmotor naar elektrisch rijden, en dat is nou net wat wij interessant vinden.

Opel en de overname van PSA

De overname door PSA leverde Opel de PACE strategie op. Daarbij moest Open winstgevend worden,  meer bekendheid opbouwen buiten de landsgrenzen en elektrisch gaan.

Die winstgevendheid begint bij de platforms. Van 9 platforms waarop auto’s worden gebouwd, naar 2. Ook bij de motoren wordt flink geschrapt. Van het voeren van tien modellen, naar slechts twee.

In 2018 leverde dat een winst op van 854 miljoen met meer dan 1 miljoen verkochte voertuigen. De ontwikkeling blijft wel in Duitsland. Daarnaast gaat Opel de nieuwe motoren voor PSA ontwikkelen. Net als een aantal andere belangrijke onderdelen voor de PSA groep.

Qua mondiale groei gaat Opel verkocht worden in 20 nieuwe markten. Daarnaast heeft Opel de missie, elektrisch rijden bereikbaar te maken. Met de Ampera-e introduceerde het in 2012 al de auto van het jaar. In 2020 verkoopt Opel 4 elektrische modellen waarvan 3 volledig elektrisch. De Corsa-e, Mokka X opvolger, Vivaro-e en de Grandland X Hybrid 4. In 2024 moet elk model in het gamma, een elektrische uitvoering hebben. Dat hoeft niet volledig elektrisch te zijn, hybride kan ook.

Opel Corsa-E

De Corsa familie is inmiddels 37 jaar oud. De nieuwe Opel Corsa-E, is de eerste in generaties waarin de auto verlaagd is. De afgelopen modellen werden iedere uitvoering hoger en die trend wordt nu doorbroken voor betere prestaties. Zo wordt de wegligging een stuk stabieler. Ook de grill en lampen zijn dominanter geworden in het neusje van het nieuw model.

Opel introduceert ook meer horizontale lijnen in het ontwerp van de Opel Corsa-E. Door het zwarte dak en de donkere ramen, wordt de auto optisch verder verlaagd. De 50KWh aan accu’s zijn zo verwerkt dat de Corsa-E net zoveel binnenruimte biedt als de uitvoering met verbrandingsmotor. Met de 50KWh schrijft Opel een actieradius van 330 KM (WLTP).

Laden kan met een 100KW DC snellader. Met 30 minuten laden, zit de accu 80% vol, goed voor zo’n 260 kilometers. Opel Connect is standaard net als de Opel Free2Move app die je meer informatie geeft over de wagen. Laadpalen kunnen ook worden besteld bij Opel.

De Opel Corsa-e krijgt een maximaal vermogen van 100KW/136PK. Het maximale koppel komt op 260NM te liggen. Hij moet in 2.8 seconden van 0-50KM optrekken en in 8,1 seconde van 0-100KM.

De Opel Corsa-E Launch Edition gaat €34.999 kosten inclusief afleverkosten en inclusief 6 jaar, of 180.000KM onderhoud. Deze editie is speciaal voor de Nederlandse markt samengesteld. In Private Lease tot 10.000/60 maanden kost hij €499 per maand of Free2Move Lease vanaf €435. Vanaf maart 2020 is deze auto verkrijgbaar.

Later volgt de lancering van de basisuitvoering. Deze is gelijk aan de Duitse, al komen hier nog wel afleverkosten bij. De basisuitvoering komt richting de zomer van 2020 naar Nederland.

Opel Grandland X Hybrid 4

De Opel Grandland X Hybrid 4 is vooral een elektrische upgrade. Optioneel met een zwarte motorkap. De SUV komt met 4 rijmodi; sport, hybrid, elektrisch en all-wheel drive. In elektrisch krijg je een actieradius van 52 kilometer.

Er komen drie uitvoeringen van de Opel Grandland X Hybrid 4 op de markt. De Innovation, Ultimate en Business Executive uitvoeringen. Hoewel de verkoop deze maand al van start gaat, worden ze vanaf begin 2020 daadwerkelijk uitgeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram