Subaru lanceert haar eerste elektrische auto

Subaru onthulde deze week haar eerste, volledig elektrische auto. Met de Solterra is het merk wat laat ten opzichte van andere Oosterse autobouwers, maar de specsheet mag er zeker wezen.

In het ontwerp van de Subaru Solterra zien we het typische Subaru ontwerp terug. De grille is echter vervangen voor een hexagonale plaat die zou moeten onderstrepen dat dit een energie efficiënte auto is. Het interieur zoekt de balans tussen luxe en sportiviteit met een aantal mooie LCD displays erin.

Voor het platform van deze eerste e-Subaru heeft Subaru samengewerkt met het eveneens Japanse Toyota. Zoals het hoort, is het accupakket in de vloer verwerkt om de auto de nodige stijfheid en stabiliteit te geven. De wielen voor en achter worden door eigen motoren aangedreven om zo een volwaardige AWD rijervaring te bieden.

Wil jij zo’n Soltera op jouw oprijlaantje zetten? Dan moet je nog even wachten. Deze e-bolide staat vanaf half 2022 bij de dealer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram