Vooruitblik op Nintendo’s najaar

Nintendo Switch kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Nintendo organiseerde vandaag haar Post E3 event in Kinepolis Utrecht. Dé kans voor de gamespers om Switch games op het grote doek te zien, maar ook om de titels van de komende zes tot twaalf maanden even te proeven.

Astral Chain

De dag trapt af in zaal 10 van Kinepolis. Op het doek staat Astral Chain. Op The Ark vecht een elite politiemacht genaamd Neuron tegen aliens om het dit laatste bastion van de mens te beschermen. We zien een animatiestijl die heel erg tegen Anime aanlicht. We moeten op onderzoek op een plaats delict. Wat is er gebeurd?

Natuurlijk hebben we de nodige hi-tech toys. Het belangrijkste hierin is de Iris. Die is gekoppeld aan de beveiligingscamera’s in de Ark waarmee we in een soort AR kunnen zien wat er exact is gebeurd. We zien ook Red Matter. Materiaal uit een andere dimensie. Met een ander wezen, een Legion die aan de mens is gekoppeld via een Astral Chain, kun je deze materie opruimen om je onderzoek voort te zetten. Ook is de Legion voor gewone mensen onzichtbaar. Hierdoor kun je ze ook gebruiken om in stealth anderen af te luisteren. Al snel blijkt dat we op zoek zijn naar een Chimera. Een soort reus.

Niet al te lang later, staan we voor de enorme Chimera. Het is tijd om het gevecht aan te gaan. We hebben een wapen dat gebruikt kan worden als zowel een gun als wapenstok. Ideaal voor gevechten van dichtbij en veraf. Ook tijdens het vechten kun je met de Iris informatie ophalen van de vijand. Bijvoorbeeld hoeveel leven deze nog heeft. Ondertussen duiken er nog meer tegenstanders op, op het slagveld.

We nemen een sprongetje in het spel. We zijn op zoek naar Genna Andersen. Een voortvluchtige. Er moeten nog wat lokale mensen worden ondervraagt om haar te vinden. Kennelijk hangen niet overal camera’s in The Ark.

We zien ondertussen dat het verhaal heel wat sidequests zijn. Sterker nog, als brave borst van de politie kun je ook netjes afval van straat oprapen. Voor we het weten springen we door een poort. We komen op de Astral Pain. Het thuisfront van de Legion (waar we er inmiddels twee van hebben) en de Chimera. Ook hier doen we onderzoek, maar zijn we feitelijk vooral aan het vechten met af ten toe een puzzeltje. In totaal kun je doorbouwen tot je vijf legion bezit die je met elkaar kunt combineren. De game ligt eind augustus in de winkel.

Luigi’s Mansion 3

Voor de presentatie van Luigi’s Manion maakte Nintendo ruim baan. Op demo consoles met de nodige spinnenwebben kon het eerste kwartier van de spooky puzzelgame gespeeld worden. Het is de eerste keer dat Luigi op de Nintendo Switch verschijnt. Zo verscheen het originele Luigi’s Mansion in 2001 op de Nintendo GameCube. Pas in 2013 kreeg de titel een opvolger met Luigi’s Mansion: Dark Moon op de Nintendo 3DS. In 2018 werd het originele Luigi’s Mansion gerecycled, eveneens voor een release op de Nintendo 3DS. En nu, in 2019, mogen we eindelijk genieten van Luigi’s Manion 3.

In dit derde deel gaat de hele Super Mario familie naar een spooky hotel. Aan Luigi is het om ze uit de problemen te houden. Dit doet hij door op iedere verdieping van het hotel met spoken te vechten. De gameplay gaat verder dan in Luigi’s Mansion: Dark Moon. Onze groene loodgieter kan nu bijvoorbeeld een slijmerige kopie van zichzelf maken. Zo kan hij puzzels oplossen die in zijn eentje niet zouden lukken. Bovendien is de slijmerige versie van Luigi niet kwetsbaar voor zaken als mespunten die uit de vloer omhoog komen. Ook krijgt Luigi een plopper. Deze kan hij tegen opjecten en monsters aanschieten om zo meer grip te krijgen met zijn spookzuiger. Na een klein kwartiertje spelen sta ik al voor mijn eerste eindbaas en baal ik een beetje dat ik nog even moet wachten voor het spel hier in de winkel ligt.

Pokémon Sword & Pokémon Shield

Natuurlijk waren de nieuwe Pokémon games aanwezig tijdens Nintendo’s Post E3 event. Maar eerlijk is eerlijk, ik zit niet diep genoeg in de Pokémon wereld om daar een opracht commentaar op te kunnen geven. Dat is aan onze Jeroen wanneer de titels uitkomen voor de Switch. En hij zit al maanden warm te draaien voor deze titels. Wat ik je wel kan vertellen is dat de nieuwe Pokémon games plaatsvinden in een werkelijk prachtige wereld. Alles dat ik zag, zag er zeer vloeiend uit. Bovendien komen er nieuwe Amiibo uit waaronder een nieuwe Pikachu en een nieuwe Ash.

The Legend of Zelda: Links Awakening

In The Legend of Zelda: Links Awakening wordt link voor de verandering eens niet wakker in een grot, maar gewoon in een bed. Voor iedereen die nu al denkt de titel te kennen, klopt. Ik speelde hem ook ergens rond 1993 op de GameBoy. In 1999 kreeg de titel trouwens een tweede release. Toen op de GameBoy Color. Daar was het één van de weinige titels die compatible was met de GameBoy Printer. In september verschijnt de titel dus voor het eerst op de Nintendo Switch.

Grafisch heeft Nintendo niets heel gelaten van het origineel. Letterlijk alles heeft een poetsbeurt gehad. De grafische stijl van deze nieuwe The Legend of Zelda: Links Awakening ziet er ook echt heerlijk uit, Niet het pseudo-realistische cellshading van Breath of the Wild, maar gewoon een vrolijke, schattige, speelse omgeving. Alsof alles van plastic gemaakt is. Echt alles ziet er perfect uit.

Als het gaat om de gameplay, laat Nintendo zien hoe belangrijk de legacy van deze titel is. Die voelt exact hetzelfde aan. Ook de dungeons lijken perfect overgenomen van de originele titel. Dat de game ooit al eens is verschenen maakt stiekem ook niets uit. We zijn gewoon toe aan een nieuwe Zelda game en deze stelt niet teleur!

Mario & Sonic at The Tokyo 2020 Olympic Games

De Olympische Spelen in Tokyo komen eraan. Een goed moment voor SEGA en Nintendo om een nieuwe olympische titel neer te zetten. Met Mario & Sonic at The Tokyo 2020 Olympic Games gaan we opnieuw bekende Olympische sporten beleven waarbij de twee superhelden het tegen elkaar opnemen. Grafisch ziet de wereld van Mario & Sonic at The Tokyo 2020 Olympic Games er weer geweldig uit en ook de gameplay loopt lekker soepel. Top! Nintendo legt de game in november al in de winkel.

Resident Evil 5

Nintendo en Resident Evil hebben een lange geschiedenis. Niet vreemd dus dat deze thriller nu naar de Switch komt, tien jaar na verschijning op de Xbox 360 en de PlayStation 3. De hardware van Nintendo is er nu klaar voor. Ondanks dat de titel laat is, hoeven gamers niet teleurgesteld te zijn. Alle DLC content is namelijk inbegrepen bij de game.

Resident Evil 5 was de eerste titel die je echt in co-op moet spelen. Heb je geen speler 2 beschikbaar, kun je rekenen op de AI van de computer om puzzels op te lossen. Niet onhandig, want je bent naar Afrika uitgezonden om een virusuitbraak te lijf te gaan. En ja, ook nu vliegen de ondoden je weer om de oren.

Resident Eveil 5 was een behoorlijk slechte third person shooter en dat is zo gebleven. Maar daar ging het nooit om bij deze titel. Het ging om de scares en dan is het jammer dat deze demo niet in een eenzame, donkere ruimte was. Zo wil ik hem beleven om echt iets zinnigs te kunnen zeggen over deze titel. En ja, deel zes komt er ook aan 🙂

Super Mario Maker 2

Morgen komt hij al uit, maar we konden niet wachten om Super Mario Maker 2 te proberen. Het is de bekende Super Mario Maker, maar dan met een flinke update. Zo kun je nu ook levels bouwen in Super Mario 3D World stijl. Overigens zijn die niet compatible met de andere stijlen in de game. Maar, je krijgt een enorme lading nieuwe, creatieve mogelijkheden. Wat opvalt is hoeveel beter het touchscreen van de Switch reageert ten opzichte van de Nintendo Wii U. Het opzetten van grote levels gaat nu veel sneller.

Bovendien krijg je bij deze Super Mario Maker 2 wel een echte single player campagne. In deze verhaalstand moet je in 100 levels het kasteen van Peach opnieuw opbouwen. Deze 100 levels zijn gemaakt door Nintendo en helpen je de gameplay van Mario steeds beter te begrijpen. Zo moet het gemakkelijker worden voor gamers om zelf te leren, goede levels te bouwen. #zinin!

Nintendo Toys

Nintendo liet natuurlijk een neuwe serie Amiibo zien. Natuurlijk gericht op de nieuwe titels van Nintendo. Een nieuwe Pikachu, een nieuwe Ash, Een nieuwe Solid Snake, een nieuwe Link en natuurlijk een nieuw karakter van Animalcrossing.

Samen met Mattel en Hotwheels komt Nintendo met een Super Mario Kart baan. Daar zit natuurlijk ook een spelelement in. De baan bevat zelf een booster om de die-cast karts door de baan te slingeren. Aan de spelers is het om te proberen elkaar’s karts uit de baan te drukken.

Geen 3DS titels

Onlangs kwamen de geruchten naar boven dat Nintendo zou werken aan een Nintendo Switch Mini. Een mogelijke vervanger voor de Nintendo 3DS familie. Tijdens deze presentatie werd de Nintendo 3DS in ieder geval niet benoemd. Verder ontbrak Nintendo Labo. Daar heeft Nintendo nog geen nieuwe dozen van in de planning. Met de VR kit net een paar maanden in de winkels, snappen we dat wel 🙂

Nintendo Switch kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events