Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Olight Warrior X met 5 sterren.

The Good
  • Zeer compact
  • Goede warmtegeleiding
  • Krankzinnig veel licht
  • Handige waarschuwing wanneer de accu leeg raakt
  • Magnetisch opladen via USB

Olight Warrior X kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Het is waarschijnlijk de felste LED zaklamp. Z0 niet de coolste. De Olight Warrior X is een tactische zaklamp met een enorm vermogen en diverse, handige opties.

Unboxing

Olight levert de Warrior X overcompleet. Dit wil zeggen dat je meteen al een riemtasje meekrijgt met een opening om doorheen te schijnen. Zo zou hem hem bijvoorbeeld ook op een riem om je hoofd kunnen schuiven zodat je altijd schijnt waar je kijkt. Je krijgt er een siliconen grip bij, de accu (zit al in de zaklamp) en een magnetische USB lader.

Waanzinnig, dat blijkt de lichtbundel uit de #Olight #WarriorX tactische zaklamp. We laten je zien hoe bizar ver deze LED lamp zijnt in onze #unboxing #review.

Geplaatst door GadgetGear op Donderdag 16 mei 2019

Design

Onlangs mochten we de ultrakleine S1R Baton II van Olight testen. Dat was een zeer positieve ervaring met een zaklamp die ultra compact was voor de lichtbundel die het lampje wist te produceren. Bij de Olight Warrior X gaat het wederom om een krankzinnige hoeveeheid licht uit een zeer compacte lamp. Met de kanttekening dat de lamp ook zo is ontwikkeld dat de LED in de lamp een enorm lang leven heeft. Daar gaat het bij veel goedkope zaklampen namelijk mis.

Het geheim is de opbouw van de body. Met name de voorkant van de Olight Warrior dient als een enorm koellichaam. Die kan dus ook flink warm worden. Wanneer je de lamp op 2.000 lumen gebruikt, gaat dit heel snel. In het andere geval bouwt de temperatuur rustig op.

De glazen lens van de Warrior X wordt keurig beschemd door de tactische ring die voorop de lens zit. Wanneer je de lamp op de ring rechtnop zet, zorgt deze ook voor extra luchtstroom onder het glas. Dat is weer prettig bij het koelen van het geheel. Het metaal is geheel gezwart, behalve de ring voorop. Die is lichtblauw. Een leuk design element.

De body is ontwikkeld om een val van 2 meter te overleven. Dit hebben we op verschillende oppervlakken getest en gaat prima. Je krijgt hoogstens een paar kleine krasjes op het mooie metaal ;-).

De Olight Warrior X is ontworpen om in een vuist vast te houden. Met de duim schakel je de lamp tussen de twee geselecteerde standen. Ergonomisch voelt dit zeer prettig aan.

Warrior licht modus

De lamp is in twee licht modus te plaatsen. Aan en strobe of aan en 2.000 lumen. De gewone aan stand is al behoorlijk fel, maar met 2000 lumen wordt het bereik bizar groot. Door de hitte ontwikkeling schakelt hij wel vlot terug naar de gewone modus. Maar heb je even wat meer licht nodig, komt het helemaal goed met dit lampje.

Het wisselen tussen de modus gaat op een bijzondere manier. Door de eindkap los te draaien, de knop ingedrukt houden en daarna de kap er terug op schroeven. Dit is in het begin even wennen, maar werkt uiteindelijk erg gemakkelijk.

Olight claimt met de lichtbundel van 2.000 lumen een bereik van 560 meter. Dit hebben we niet goed kunnen nameten. Hebben we gewoon de spullen niet voor. Maar op een zeer donkere nacht zien we wel dat we bizer verweg schijnen. Wouw!

Dat deze lampen ook gebruikt woorden door politiediensten en defensiepersoneel wereldwijd zien we ook terug in de lichtschakelaar achterop. Er is alles aan gedaan om deze gluidloos te laten schakelen. De lichtintensiteit wordt bepaald door hoe hard je de knop indrukt.

Gebruiksduur

In de meest minimale lichtstand gaat de accu 280 minuten mee. Dus ruim 4,5 uur. Deze gebruiksduur wordt mogelijk gemaakt door de 3.000mAh accu die Olight meeleverd. Deze heeft een spanning van 3.6V. De ORB-186S30 accu is van Olight zelf en is gemaakt om zeer snel, een zeer hoge spanning af te leveren aan de zaklamp. Daarnaast heeft Olight een stukje elektronica in de accu geplaatst die de batterijen erin moet beschermen tegen overladen, maar ook tegen het afgeven van teveel spanning.

Het opladen van de Olight Warrior X gaat met een magnetische kabel. Deze klikt op de schakelaar achterop. Slim en simpel. Toch is er nog iets opvallends bij deze lamp. Namelijk de notificatie wanneer de accu bijna leeg is. Dan gaat deze in jouw hand trillen. Eens per vijf minuten als de accu onder de 30% geraakt is. Eens per minuut bij een spanning onder de 10% en zes peer per minuut wanneer je op de laatste 5% zit. Ook dit weer, geruisloos.

Opties

Voor de Olight Warrior X is ook een magnetische schakelaar verkrijgbaar. Zo kun je de lamp op afstand bedienen. Er is ook een mount om hem op een wapen te plaatsen. Eigenlijk is het de bedoeling dat je deze twee accessoires samen gebruikt. In Nederland zal dat voor het gros van de consumenten niet heel relevant zijn. Je kunt ook een rood- en groenfilter kopen.  Accu’s en extra laadkabels zijn los verkrijgbaar bij Olight.

Conclusie: Olight Warrior X

Met de Olight Warrior X heb ik een zaklamp in mijn hand die bizar goed presteert. De lichtbundel is waanzinnig sterk. Zelfs als hij niet op 2.000 lumen wordt gebruikt. Bovendien is hij lekker compact.

Olight Warrior X kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.