Nieuws: Sony introduceert de ultieme vlogcamera: de RX0 II

De RX0 was al een revolutie voor velen in de professionele wereld.  Nu is er de opvolger voor iedereen die vloggen serieus neemt of zelfs als beroep heeft. De camera is geschikt voor interne opnamen in 4K en biedt een lcd-scherm dat tot 180 graden omhoog en tot 90 graden naar beneden gekanteld kan worden.

De RX0 had een paar kleine nadelen om echt omarmd te worden door de massa; prijs, accuduur en gebrek aan goede stabilisatie. De GoPro Hero7 had lang de betere kaarten. Enkel voor echte film en tv makers was de RX0 interessant door de schaalbaarheid door de hoge kwaliteit en geringe afwijking per unit. Maar nu zijn alle punten weggepoetst met als bonus een omklapbaar scherm. Wow!

Mini met monster specs

Met een gewicht van 132 gram en afmetingen van 59 mm x 40,5 mm x 35 mm (B x H x D) verlegt de RX0 II de grenzen van een premium compact camera. De camera kan worden gebruikt om foto’s en video’s te maken onder moeilijke omstandigheden, zoals in de regen, onder water of in een zanderige of stoffige omgeving. De camera is waterbestendig tot 10 meter diep, stofbestendig, schokbestendig tot maximaal 2 meter en stootvast tot een kracht van maximaal 200 kg.

“Het doel van de originele RX0 was om oneindig veel creatieve mogelijkheden met foto en video aan te bieden”, zegt Jelger Annegarn, Marketing Manager Digital Imaging voor Sony Benelux. “Met de RX0 II voegt Sony essentiële functies toe waardoor de camera nu ideaal is voor onderweg en uitermate geschikt voor vloggen of het maken van de perfecte selfie.”

Hoogwaardige specificaties om ieder moment vast te leggen

De RX0 II is veelzijdig in de zin dat deze naast de videocapaciteiten een scala aan functies voor fotografie bevat. De camera is uitgerust met een sluiter tegen vervorming van tot 1/32.000 seconde en maakt foto’s tot 16 fps. De oorspronkelijke RX0 heeft een upgrade gekregen met verbeterde kleurreproductie, waardoor de natuurlijke en levendige kleuren van de menselijke huid nog beter worden weergegeven. Dit model biedt tevens de mogelijkheid om een Soft Skin Effect toe te passen om kleine onvolkomenheden en rimpels weg te werken. Ook kunnen de foto’s worden beschermd tegen verwijdering en kunnen continue opnamen gegroepeerd worden weergegeven op de camera.

De populaire eye-autofocus van Sony is eveneens beschikbaar in de RX0 II. De snelheid, nauwkeurigheid en bediening van de eye-autofocusfunctie is aanzienlijk verbeterd. Dit maakt het nog eenvoudiger om een portret vast te leggen. Door de sluiterknop half in te drukken wordt het oog van het object scherpgesteld. Via de voorkeurstoetsen van de camera kan tevens worden bepaald op welk oog de AF geactiveerd wordt. (links / rechts / automatisch). Dankzij deze innovatie kan de fotograaf zich volledig concentreren op de compositie zonder zich zorgen te hoeven maken over scherpstelling.

Voor het maken van timelapse-opnamen heeft de RX0 II een ingebouwde intervalopname functie. Deze beelden kunnen worden bewerkt tot fraaie time-lapsevideo’s via de nieuwe Imaging Edge software van Sony.

Multicamera opties

Er kunnen maximaal 5 RX0 II camera’s draadloos worden bediendmet de Imaging Edge Mobile-app (voor Android en IOS)van Sony. De RX0 II is tevens compatibel met het camerabesturingskastje CCB-WD1 waarmee maximaal 100 camera’s kunnen worden verbonden en bediend in een opstelling met meerdere bedrade camera’s. Dit biedt meer flexibiliteit en creativiteit voor producties met de RX0 II ultra-compactcamera met een 1-inch sensor.

Prijzen en beschikbaarheid

De RX0 II-set met de VCT-SGR1-vlogkit (inclusief beugel) is vanaf mei 2019 verkrijgbaar in de Benelux voor € 800.Ga voor meer informatie over de nieuwe RX0 II-camera naar de productpagina of bekijk de productvideo.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.