Na heftige klachten uit de VS afgelopen week, waar vele testmodellen van de Samsung Galaxy Fold aan de kapot gingen, heeft Samsung de lancering van de langverwachte Galaxy Fold uitgesteld tot nader order.

Met de Galaxy Fold is Samsung het derde merk wereldwijd dat een opvouwbare Android smartphone op de markt brengt. Waarbij Samsung de enige is die het scherm naar binnen vouwt. Hoewel dan beschermend klinkt, bleken displays in handen van testers in de VS al snel te breken. Foldgate was geboren.

Een deel van de problematiek ontstond doordat gebruikers de beschermlaag van het display verwijderden. Deze leek op een screenprotector, maar bleek essentieel voor het toestel. Ook ontdekte Samsung dat ‘onderdelen’ van de smartphone de werking van het display negatief konden beïnvloeden.

Na de problemen met de Samsung Galaxy Note7, neemt Samsung duidelijk geen risico. De lancering van het 2000,- euro kostende toestel wordt uitgesteld. In de komende ‘weken’ zal Samsung een nieuwe lancering aankondigen van het toestel. Tot die tijd gaat Samsung aan de slag om de documentatie te verbeteren bij het toestel, maar ook om de blootliggende delen van het display meer bescherming geven.

Het lanceren van een innovatie als de Galaxy Fold is natuurlijk heel spannend voor het bedrijf en het is opvallend dat de problemen niet bij eigen tests naar voren kwamen. Voor iedereen die een Galaxy Fold hoopte te kopen dit jaar, is het eigenlijk ook goed nieuws. Samsung lijkt er alles aan te doen om haar duurste Android smartphone te verbeteren zodat jij er wel lang gebruik van kunt maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.