Samsung heeft de eerste review exemplaren van de Galaxy Fold onder journalisten verspreid. Hoewel het toestel nog niet in de winkel ligt, gaat menig Galaxy Fold nu al stuk. Na de ontploffende Samsung Galaxy Note7 smartphones, staat Samsung voor Foldgate.

Van vouwen naar breken

Het vouwmechanisme van de Galaxy Fold is gemaakt om zo’n 200.000 keer opengevouwen te kunnen worden, voor het breekt. Een aantal journalisten hebben dit nu al voor elkaar, of ervaren haperingen en rare bollingen in het display. Een journalist van The Verge heeft mogelijk ervaren hoe een onderdeel van het scharnier los komt en een bobbel onder het display heeft laten ontstaan, of het was vuil in zijn broekzak… dat is nog onduidelijk voor Samsung.

Samsung Galaxy Fold met bobbel onder het display

De screenprotector is geen screenprotector

Het grootste deel van de reviewers dat problemen ervaart, heeft het bovenste laagje plastic van de Samsung Galaxy Fold getrokken, in de gedachten dat het een screenprotector betrof. Er zijn heel wat merken die als service af fabriek een screenprotector plaatsen. Samsung claimt in de documentatie te hebben beschreven dat dit plastic laagje geen screenprotector is, maar een essentieel onderdeel van het vouwmechanisme. Whoops!

Journalisten hebben een niet-definitieve versie

Volgens Samsung hebben journalisten een vroege versie van het toestel ontvangen en zou het definitieve toestel ‘anders’ zijn. Iets dat niet ongewoon is on de markt van de smartphones. Doorgaans zijn het vooral softwarematige wijzigingen die in de definitieve versies van Android smartphones zitten tegen de tijd dat ze in de winkel liggen. Samsung geeft aan de gevallen wel te onderzoeken, maar laat tegelijk weten niet te verwachten dat de lancering verlaat gaat worden, dan wel dat de uiteindelijke toestellen dezelfde problemen gaan ervaren.

Vooralsnog staat de release van de Samsung Galaxy Fold gepland op 26 april.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.