Waarom gaat de batterij van mijn smartphone of tablet zo snel leeg?

De meeste klachten omtrent het smartphone- of tabletgebruik ontstaan door de levensduur van hun accu. De batterij lijkt soms sneller leeg te lopen dan de dag duurt. Waar je in de ochtend met de volle 100% begint, is dit percentage halverwege de middag al tot de rode cijfers gedaald. Dit is dan ook een van de meest voorkomende klachten van smartphone gebruikers.

Geen wonder want niemand vindt het fijn om zijn of haar telefoon of tablet iedere dag twee keer op te laden. Dat hoort ook niet nodig te zijn. Toch gaan de batterijen minder lang mee dan gehoopt. Heeft dit te maken met het apparaat of met verkeerd gebruik? Waarom gaat de batterij van mijn smartphone of tablet zo snel leeg en wat kan ik hier tegen doen? Het antwoord op deze vraag lees je in dit artikel.

Waarom gaat de accu van mijn device nooit lang mee?

Een accu die te snel leeg gaat is een veelgehoord probleem. Dit heeft met verschillende factoren te maken. In sommige gevallen ligt het daadwerkelijk aan de accu en soms zelfs de moederbord. Natuurlijk proberen de fabrikanten van de device zo goed mogelijke producten op de markt te brengen. Dat neemt niet weg dat er soms verkeerde batches door de controles glippen. Hierdoor kan het heel goed zo zijn dat jouw accu binnen 2 maanden tot een jaar al kapot gaat. Vaak profiteer je gewoon van je garantie als de accu zo snel vervangen moet worden.

Soms heeft het leeglopen van de accu ook te maken met verkeerd opladen. Als je structureel verkeerd oplaadt, kan de accu snel verslechteren. Zo zijn veel mensen in de veronderstelling dat je eerst de batterij helemaal leeg moet laten lopen, voordat je deze op de oplader mag aansluiten. Dit werd vroeger ook altijd aangeraden, maar nu de batterijen van andere materialen gemaakt worden is dit juist niet verstandig. Laad jouw smartphone of tablet dan altijd tijdig op. Wacht niet totdat deze helemaal leeg is, dat voorkomt ook een hoop frustratie als je deze tijdelijk niet meer kunt gebruiken.

Wist je dat veel mensen hun smartphone tijdens het slapen opladen? Dat is ook niet zo vreemd, aangezien ze gedurende de rest van de dag graag continu toegang willen hebben tot hun smartphone. Toch heeft dit ook een nadeel. Tijdens het slapen bestaat het risico dat het toestel te lang op de oplader ligt. Als de accu volledig opgeladen is en er activiteit tussen de accu en lader blijft, wordt er niet alleen onnodig stroom verbruikt maar wordt ook de laadcapaciteit aangetast. Niet doen dus!

Smartphone of tablet te snel leeg? Koop een powerbank!

Vergeet je dikwijls je telefoon op te laden? Moet je soms een dagje weg of maak je hele lange dagen op werk of school? Is jouw smartphone of tablet een uitstekende tijdverdrijver tijdens een lange vliegreis, maar kan de accu dit niet aan? Koop dan een powerbank! Met een powerbank laad je jouw toestel eenvoudig op, zonder dat je hiervoor gebruik van stroom hoeft te maken. Dat scheelt je een hoop frustratie gedurende de dag.

Informatie verschaft door Conrad.nl

Eén reactie

  1. Ik heb de accu nu 2keer achter elkaar helemaal leeg hoe zou dat kunnen
    Als de telefoon gaat komt hij gelijk in de voichmail en waarom weet ik niet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.