We zijn verslaafd aan onze smartphones, maar sporters en avonturiers hebben daar niet altijd iets aan. Er zijn genoeg plekken op de wereld (denk midden op de oceaan) waar zelfs nooit een 2G netwerk is geweest. Daar lijkt de Spot X satellietboodschapper de oplossing te zijn.

De Spot X satellietboodschapper is een apparaat dat een beetje lijkt op een satelliet telefoon. Behalve dat er alleen communicatie via tekst mee zal plaatsvinden. Je krijgt wel een telefoonnummer zodat je SMS berichten kunt ontvangen van andere telefoons, maar je kunt via de Spot X ook berichten naar Sociale Media doorsturen. Ook kan de satellietboodschapper met een bepaalde interval jouw coördinaten op internet laten zien zodat jouw volgers weten waar je uithangt.

De Spot X satellietboodschapper heeft ook een SOS functie aan boord. Daarmee kun je nooddiensten direct naar jouw locatie sturen. Waar je ook bent, het GEOS International Emergency Response Coordination Centre stuurt de dichtstbijzijnde diensten naar je toe en neemt, wanneer nodig, contact op met vooraf ingestelde personen.

De dienst werkt bijna overal met tweeweg verkeer. Alleen in Azië en Australië is de satellietdekking nog niet beschikbaar voor tweeweg verkeer. Daar kun je wel gegevens verzenden (denk aan coördinaten en SOS berichten), maar niet ontvangen.

Beschikbaarheid

De Spot X werkt voor deze dienst wel met een abonnement. €14,95 per maand bij tijdelijk gebruik of €11.95 per maand wanneer je voor een jaarabonnement gaat. De Spot X zelf kost €395.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.