Innovator Awards – Deze producten verbaasden ons in 2018

We zijn verslaafd aan producten die gewoon goed zijn, maar worden pas echt blij wanneer producten ons verrassen. Wat waren volgens onze reviewers de meest innovatieve producten van 2018? Dit is hun lijst met favorieten.

Jeroen – Velux Active

Velux is al jarenlang actief om met innovatie te pronken. Dat mogen ze dit jaar doen met Velux Active! Via de App een raam bedienen dat werkt op solar, sluit als er regen tikt op de ramen en het gehalte aan zuurstof in de ruimte voor je in de gaten houdt en er actie op onderneemt, dat is gewoon geweldig. GadgetGear is samen met Velux, Verhoef dakramen en United College aan de slag gegaan om review te realiseren. Het resultaat is verbluffend.

Albert – Sennheiser Memory Mic

2018 was een jaar met heel veel goede nieuwe producten. Het MyKronoz horloge, de iPhone XR en draagbare speakers van JBL en Teufel, ze zijn allemaal een prijs waard. Maar echte innovatie kwam van het Duitse Sennheiser met de Memory Mic. Eindelijk een draadloze microfoon die een beetje op een broche of button lijkt. Die camouflage hadden ze beter morgen oplossen. Maar voor vloggers en journalisten een uitkomst. Een iPhone met deze microfoon is voldoende voor een professioneel resultaat.

Rajesh – LG G7 ThinQ

De LG G7 ThinQ wegens de implementatie van de 3,5 mm jack. Dat deze überhaupt aanwezig is, is helaas al noemenswaardig. Maar de kwaliteit van LG’s implementatie pusht industrie. Daadwerkelijk een optie waardoor een losse mp3-speler (tot 200 à 250 euro) ook overbodig is voor mensen die iets geven om de kwaliteit van de output. Hopelijk wordt deze innovatie voortgezet door LG (en wellicht anderen) aangezien het iets toevoegt aan de concrete featureset van een toestel en wellicht het besef van gebruikers dat jack-output op een mobiel apparaat beter kan.

Dennis – Garmin Vivoactive 3 Music

Eind 2018 ben ik begonnen aan de review van de Garmin Vivoactive 3 Music. Die komt deze week online. Toch kan ik het niet laten om deze smartwatch een innovator award mee te geven. Niet dat hij nou echt extreem goed is. De hardware die je krijgt is best karig in vergelijking tot het prijskaartje. Maar… qua software is deze smartwatch toch wel heel bijzonder. Niet alleen weet hij heel goed te meten wat jouw sportieve prestaties zijn, het is de eerste smartwatch waarmee je in Nederland contactloze betalingen kunt doen. En daarmee is deze award dik verdiend voor Garmin.

Roelof – Steelseries Rival 710

Dit jaar heb ik het qua innovatie in de gaming hoek gezocht. Samen met Arjan heb ik vorige maand twee muizen van Steelseries onder de loep genomen. De één (Rival 650) borduurde voort op haar voorganger. Ja, kwalitatief dik in orde, maar niet meer innovatief. De ander is de Steelseries Rival 710. De eerste muis met een OLED display en een ingebouwde, vibrerende motor.

Arjan – Asus ROG Phone

2018 lijkt voor Nederland het jaar van de gamephones. Razer, Honor en Asus hebben hun pijlen direct op de Nederlandse gamer gericht terwijl het Chinese BlackShark probeert ook een graantje mee te pikken. Maar Asus pakt uit met een enorme lijn aan accessoires en daar zit de kracht. Hoewel we ze niet in de praktijk konden testen, laat Asus zien de markt bloedserieus te nemen en niet bang te zijn om anders te denken over hoe een gamephone eruit moet zien en wat er allemaal bij hoort te zitten. Ik kan alleen maar hopen dat vele merken het voorbeeld zullen volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.