Review: Steelseries Rival 710 eSports muis

Steelseries Rival 710 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Een muis met een OLED display, say whut!? Ze hebben het gewoon gedaan, maar dat is niet de reden dat deze muis nu al mijn favoriete eSports muis is. Dit is waarom de Steelseries Rival 710 echt top is.

Unboxing

In de verpakking van de Steelseries Rival 710 vinden we de muis en twee USB kabels. Beide kabels worden extra goed geklemd door de muis. Qua lengte is er iets verschil, maar vooral qua materiaal. Er is een stoffen kabel en een standaard siliconenkabel. Je pakt dus de kabel van jouw voorkeur.

Design

Qua design is de Steelseries Rival 710 een relatief grote, maar smalle eSpots muis. Hij ligt buitengewoon lekker in mijn hand. Mede door de anti-zweet afwerkingslaag die over de muis heen ligt.

Leuk detail is dat SteelSeries ook alternatieve kappen verkoopt die je er zelf op kunt schroeven. Één met anti-zweet en zonder het SteelSeries logo. De andere is een versie met logo en hi-gloss afwerking.

Je kunt ook de nameplate achterop de muis vervangen met jouw eigen tekst of logo erop. Hiervoor levert SteelSeries simpelweg een 3D file waarmee je zelf een nieuwe nameplate kunt printen. Slim!

De Steelseries Rival 710 kent twee verlichtingszones. Het logo en het scrolwiel. Uiteraard is het RGB verlichting met ondersteuning voor animaties.

OLED Display

Oké, stiekem is er nog een derde zone. Het OLED display. Deze is wit verlicht. Waarom kun je deze niet gemakkelijk aan kleur aanpassen? Bij LCD zou je met een RGB LED dit op een hele goedkope manier kunnen doen. Maar bij OLED is iedere pixel een lampje. Kleurenondersteuning is dan erg duur. Dus voorlopig laat SteelSeries het bij één kleur en dat is wit.

Het display heeft een resolutie van 128x36 pixels. Voldoende voor ons om bijvoorbeeld het GadgetGear.nl logo op te zetten. Het display kent een snelle standby tijd en is dus enkel zichtbaar wanneer de muis in gebruik is.

Wat jammer is, is dat er redelijk wat ruimte tussen het OLED display en het transparante plastic van de muis zit. SteelSeries moet nog even leren om dit soort displays meteen op het plastic te plakken om zo reflecties te reduceren. Ook kun je dan minder gemakkelijk de omtrek van het display zien, wat gewoon mooier is.

Hoewel je het LCD display prima voor bijvoorbeeld health informatie zou kunnen gebruiken, is het maar de vraag in hoeverre je dit tijdens het gamen ook echt ziet. Er zijn wel games die hier wel al ondersteuning voor bieden. Ook is het mogelijk meldingen van Discord op de muis te zetten. Ik denk dat mijn collega’s vaker naar het display kijken dan ik terwijl ik achter de PC zit. Simpelweg omdat mijn oog op het display gericht is. Maar… een wouw factor heeft het zeker.

Ik heb overigens het GadgetGear.nl logo er als .gif bestand ingezet. Het is ook mogelijk animaties erin te zetten. Ter inspiratie biedt SteelSeries er verschillende aan op haar website.

Tactile alerts

Ook belangrijk in deze muis, is de trilsensor. SteelSeries lijkt hiervoor een gewone trilmotor te gebruiken. Je kunt op basis van bepaalde knoppen op de muis een trilsignaal geven wanneer je deze indrukt. En dit kunnen verschillende signalen zijn. Zo heb ik bijvoorbeeld een trilling op de DPI switch.

Je kunt ook een trilling met een timer aan een toets op jouw toetsenbord instellen. Bijvoorbeeld de knop waarmee je een raket kunt afvuren als je weet dat deze een bepaalde tijd nodig heeft om opnieuw te laden. De muis trilt dan even om je te laten weten dat je opnieuw kunt afvuren. Top!

Optische sensor

In tegenstelling tot de SteelSeries Rival 650, bevat de 710 nog niet de Truemove 3+ sensor. Effectief mis je de verhoogde lift off detectie. De resolutie van de Truemove 3 is net zo hoog als het plus model. Namelijk 12.000CPI met een maximale snelheid van 350+IPS of 50G.

Wil je een andere optische sensor onder deze muis? Dat kan! De optische sensor zit in een verwisselbare module. Je kunt hem dus upgraden op het moment dat SteelSeries nog betere optische sensoren ontwikkeld. En dat doen ze best vaak. Sterker nog, technisch zijn deze optische sensoren echt subliem.

Op dit moment zijn er al twee sensoren die SteelSeries verkoopt. Wil je liever een laser sensor, dan kun je de Laser 9800 module kopen voor nog geen 15 euro. Deze heeft een precisie van 8.200CPI met een snelheid van maximaal 150 IPS en 30G. Helaas is er nog geen module met de Truemove 3+ sensor. Wellicht wacht SteelSeries tot de introductie van de Truemove 4 sensor?

Knoppen

SteelSeries heeft allee knoppen getest op 60.000.000 kliks. Die gaan dus lang mee en nee, ik heb mijn kliks nog niet geteld ;-).

SteelSeries Engine

Alle instellingen voor de Steelseries Rival 710 beheer je via SteelSeries Engine. Deze software zorgt voor software updates, maar laat je ook alle eigenschappen van de muis aanpassen. Waaronder de snelheid van de mousepointer en de tactile cooldown settings. Ik gebruik ook veel Razer producten en moet zeggen dat SteelSeries een veel toegankelijkere interface heeft. Al heeft Razer natuurlijk wel de integraties met Nanoleaf en Hue. Dit zouden mooie toevoegingen aan SteelSeries Engine kunnen zijn.

Conclusie: Steelseries Rival 710

Ik heb dit jaar heel wat muizen in mijn hand gehad. De Steelseries Rival 710 is misschien wel één van de minst opvallende… tot het OLED display aangaat. Dat verraadt dat we hier een heel bijzondere muis in onze hand hebben. Een muis die niet alleen plezierig in de hand ligt, maar ook nog eens heel fijn reageert. Ja, dit is mijn eSports favoriet voor dit jaar.

Steelseries Rival 710 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Fantastische (verwisselbare) optische sensor
  • Ligt heerlijk in de hand
  • Twee USB kabels
  • 7 programmeerbare knoppen
  • 2 RGB zones
  • OLED display

THE BAD

  • OLED display mag iets netter worden weggewerkt
Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram