GadgetGear.nl

Gerucht: Apple komt met gaming abonnement

Het lijkt erop dat ook Apple abonnementen op games gaat aanbieden. Iets dat op de console platforms al best gewoon is evenals bij gamestreaming diensten.

Om welke games en platforms het zou gaan is nog onbekend. Niet ondenkbaar is dat Apple de dienst op iOS zal richten. Hoewel de overschakeling van macOS naar een Linux- en x86 platform jaren geleden al zorgde dat daar meer games beschikbaar kwamen, blijft macOS kampen met matige GPU hardware en een matige afname van games. Derhalve richten maar weinig gamestudios hun pijlen op de macOS gebruiker. Op iOS is de hoeveelheid gebruikers en het aanbod games echter enorm groot.

Hoe Apple dit precies gaat vormgeven is ook nog niet bekend. Het gerucht gaat ook dat Apple zelf uitgever van de games zou willen worden. De game dienst zou naast de te verwachten videodienst van Apple moeten draaien. Apple zou op die manier een sterke voet in de wereldwijde content consumptie ambiëren.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten