Picture of Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Fetch Car Sharing start in Amsterdam

In Amsterdam is een nieuw car sharing project gelanceerd. Ditmaal gaat het om Fetch Car Sharing. De dienst werkt in Amsterdam samen met Renault. In totaal heeft de Franse autobouwer 200 auto’s geleverd.

Voor Fetch Car Sharing, levert Renault in total 200 Zoe’s af. Dit zijn volledig elektrische auto’s. De eerste 100 staan inmiddels in de straten. De volgende 100 auto’s van Fetch Car Sharing worden in Maart in de straten van Amsterdam geplaatst.

Fetch Car Sharing is een freefloating dienst. Hierdoor kunnen de auto’s overall binnen de parkeerzone van Amsterdam achtergelaten worden. Als gebruiker hoef je geen parkeerkosten te betalen. Medewerkers van de dienst zelf pikken de auto’s regelmatig op om te zorgen dat ze altijd voldoende zijn opgeladen. De auto’s hebben op een volle accu, een actieradius van 300KM.

Renault heeft in Europa inmiddels een vloot van 5.000 elektrische auto’s in grote steden. In 2019 verwacht Renault in nog een grote Nederlandse stad van start te gaan. Een naam noemt Renault niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.