NCAP: Renault ZOË is de onveiligste elektrische auto

De Renault ZOË is al lang één van de populairste elektrische auto’s. Toch kan de verkoop van de compacte pionier op RV gebied nu weleens ernstig teruglopen. Bij NCAP is het de derde auto ooit die voor veiligheid 0 sterren heeft gekregen.

Hoewel de Renault ZOË niet per direct van de weg hoeft, is de verwachting dat consumenten nu minder interesse in de auto hebben. Bovendien is het lastig voor Renault dat budget-dochter Dacia met al haar elektrische auto’s een stuk beter scoort dan moedertje Renault. De Dacia Logan en Dacia Sandero haalden beiden twee sterren terwijl de Dacia Spring in ieder geval nog één ster kreeg in de NCAP veiligheidstest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram