Renault auto's aan een bidirectionele lader
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

NCAP: Renault ZOË is de onveiligste elektrische auto

De Renault ZOË is al lang één van de populairste elektrische auto’s. Toch kan de verkoop van de compacte pionier op RV gebied nu weleens ernstig teruglopen. Bij NCAP is het de derde auto ooit die voor veiligheid 0 sterren heeft gekregen.

Hoewel de Renault ZOË niet per direct van de weg hoeft, is de verwachting dat consumenten nu minder interesse in de auto hebben. Bovendien is het lastig voor Renault dat budget-dochter Dacia met al haar elektrische auto’s een stuk beter scoort dan moedertje Renault. De Dacia Logan en Dacia Sandero haalden beiden twee sterren terwijl de Dacia Spring in ieder geval nog één ster kreeg in de NCAP veiligheidstest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.