Vorige week konden we je al vertellen dat Apple de traditionele iPod van haar websites heeft getrokken. Voor de iPod Touch gloort hoop aan de horizon. Apple zou aan een nieuw model werken. Het huidige model stamt nog uit 2015.

Apple introduceerde de iPod Touch voor het eerst in 2007, als uitgeklede iPhone. Hij bevatte geen belfuncties en was een stuk platter. Enkele generaties lang zette Apple die lijn door, maar in 2012, na de vijfde generatie, zagen we in 2013 en 2014 geen opvolger. Die kwam pas in 2015 en was toen al lang niet meer zo krachtig als de iPhones van dat moment. En na 2015 bleef het weer in 2016, 2017 en 2018. Analysen verwachten dat 2019 een nieuwe iPod Touch komt, de zevende generatie. Omdat het tijd wordt.

De zesde generatie draaide nog op de 64-bit Apple A8 chipset. Deze debuteerde in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus eind 2014. De chipset is nu meer dan 4 jaar oud. Net als de M8 Apple Motion Processor die voor het eerst in deze generatie iPhone zat. De laatste generaties draaien op de Apple A12 Bionic chipsets en lopen daarmee ver vooruit op de mogelijkheden van de iPod Touch. Misschien wel te ver.

Want een groot deel van de iPod Touch markt koopt het toestel misschien wel niet voor de muziek en de films. De iPod Touch kan namelijk ook de apps van de iPhone draaien, zolang die niet afhankelijk zijn van locatiedata (GPS e.d.) of een SIM. Ook zijn de camera’s doorgaans minder sterk.

Geen enkele Apple iPod beschikt over Face-id, Touch-id of een barometer. Split-view werken kan tot nu toe ook niet.

Als Apple dit jaar met een nieuwe iPod Touch kom, is de verwachting dat deze mogelijk een stuk duurder gaat worden. De prijzen van de iPod Touch stegen over de laatste generaties wel, maar niet zo explosief als die van de iPhone. Daarnaast is de verwachting dat Apple verder gaat met het dumpen van haar lightning aansluiting. Na de iPad Pro zou de iPod Touch ook van USB-C worden voorzien.

kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.