WoonVeilig voegt Geofencing toe

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Jouw huisalarm automatisch aanzetten wanneer niemand er is. Deze functie zit nu in de nieuwe Smart Assist dienst en kennen we uit de wereld van de slimme thermostaten. Daar noemen ze dit Geofencing.

Met geofencing stel je een afstand vanaf (bijvoorbeeld) jouw huis in. Kom je daarbuiten of daarbinnen, wordt een bepaalde actie uitgevoerd. Bijvoorbeeld het alarm aanzetten, lichten uitschakelen, verwarming een standje lager etc. Iedereen die al veel met IFTTT werkt, kent de mogelijkheden.

WoonVeilig biedt deze functie nu ook aan. Omdat het bedrijf ziet dat gebruikers vooral achteraf kijken of het alarm wel aan staat.

Natuurlijk houdt Geofencing rekening met meerdere gebruikers in huis. Maar daar zijn wel een aantal belangrijke randvoorwaarden aan. Ze moeten allemaal een smartphone bij zich hebben die geregistreerd is op het systeem en die smartphone moet zowel GPS (redelijk standaard) als mobiel internet hebben om zijn locatie door te geven. Gebruik je dit in een gezin met zeer jonge kinderen oppas opa’s, oma’s, hondenuitlaatservice etc, dan kan het al snel onhandig worden. Je wilt immers niet dat je ’s morgens het huis verlaat voor je werk, de straat uit rijdt en opa en oma aan de telefoon hebt hangen omdat ze het alarm niet uit krijgen ;-).

Hoe dan ook, een mooi stukje innovatie van dit Nederlandse merk.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events