Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review: Ring alarm, van slimme deurbel naar betaalbaar alarm

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • gemakkelijk installeren
 • compleet
 • afwerking
 • werking
 • geen (duur) abonnement
 • uitbreidbaar
 • incl stickers

THE BAD

 • app mag meer kunnen
 • ontbreken testopties

Een alarmsysteem in een doos. Zelf te monteren en zonder dure abonnementen. Dat is de belofte van Ring Alarm. Wij testen het eerste alarm systeem van Ring.

Uitpakken en installeren

Ring is duidelijk een A-merk. Net zoals de deurbellen en de camera’s die wij eerder gereviewd hebben is dit product netjes verpakt en is het uitpakken een feestje. De algehele uitpak ervaring doet niet onder voor Apple of Nest. Alles is tot in de puntjes verzorgd. Ook alles wat je nodig blijkt te hebben zit in de doos. Geen geren meer naar de ijzerwarenzaak voor schroefjes of andere zaken. De handleiding is erg duidelijk en ook in het Nederlands. Klein minpuntje is dat het steeds naast het Frans staat, maar daar komen we wel overheen. In de doos zit een handige boor template voor de sirene module. Alle accessoires (bediening/sensoren) worden met hoogwaardige (vsb) tape en schroefjes geleverd. Heel fijn is dat de batterijen al in de modules zitten en dus klaar voor gebruik zijn.

Bij het activeren van de hoofdmodule is de handleiding niet meer nodig. De app neemt het over en leidt ons door de stappen. Even konden we de hoofdmodule om een of andere onduidelijke reden via wifi niet activeren. Zodra we een lan kabel aansluiten loopt de installatie prima. Dit was geen probleem omdat de module aan de meterkast hangt waar ook de router staat maar was dus onhandig geweest als we de module in de woonkamer hadden willen hangen. Nadat alles werkte hebben we niet meer geprobeerd alsnog via wifi te connecten. Gelukkig zat bij het review pakket een extra sensor voor de deur en een bewegingsmelder. Zo konden we snel een goede dekking van het huis en gang realiseren. In ons review huis van een mederedacteur hebben we binnen een uur het hoognodige beveiligd zoals voor en achterdeur, hal, keuken en woonkamer. Hij mist feitelijk nog een sensor voor de balkondeur op de eerste verdieping en een bewegingsmelder op de overloop. Maar dat is op de Ring webshop gemakkelijk snel bij te bestellen. Ook dat proces loopt soepel. Als koper van dit systeem krijg je 10% koning op de Ring producten.

Gebruik

Als eenmaal alles hangt verwachten we nog een algehele test maar die blijft uit. Alle losse modules zijn wel getest bij de set-up dus ik weet dat werkt maar had graag de sirene een keer getest in een setup test. De sirene kun je aanzetten om te weten hoe deze klinkt en je kunt natuurlijk het alarm aanzetten en de voordeur opendoen maar voelt een beetje misdadig.

Op de testlocatie is een ring pro voordeurbel geïnstalleerd waar een locatie voor ingesteld is. Bij de installatie van het alarm vraagt de app opnieuw om een locatie (die in dit geval gelijk is. Echter voegt de app ze niet samen en heb dus heeft de testgebruiker nu twee dashboard. Een voor de bel en een voor het alarm. Niet handig dus.

Installeren is verder een makkie. De koppeling van de modules aan het systeem en in de app gaat feilloos. De deurmodule werkt ook als het kozijn het niet toelaat om de module net even anders te monteren dan wordt geadviseerd. Wij zijn benieuwd hoelang de dubbelzijdige tape het volhoudt en wanneer we de eerste melding krijgen van een lege batterij.

De bedieningsmodule hoef je niet aan te sluiten op netstroom. Hierin zit een accu. Je kunt de module zelfs mee naar bed nemen. De meegeleverde usb kabel met stekker hebben we niet aangesloten omdat het er niet zo fraai uitziet. Nu maar eens een trainingsprogramma starten voor de rest van het gezin om te zorgen dat ook zij weten hoe het systeem werkt en gedrild worden om het ook echt te gebruiken.

Vrienden alarmcentrale

Anders dan professionele alarmsystemen zit er geen abonnement of dienst bij het alarm systeem waarbij in geval van nood een bewaker komt kijken. Het alarm gaat diverse nummers 1 voor 1 bellen of inlichten dat er een alarm is. Het is dus afwachten wie er dan een kijkje gaat nemen. In ieder geval wordt alles opgenomen als je camera’s hebt hangen. De telefoontjes naar drie noodcontacten tijdens een Alarm-gebeurtenis zijn volledig geautomatiseerd. Overigens heeft het Ring Alarm Basisstation een Back-uptelefoonnetwerk voor het geval het internet uitvalt. Op dit punt merk je dat Ring echt over alles heeft nagedacht. Tot 30 dagen kan je in de historie kijken. Helaas heb je, om langer in de historie terug te kijken, wel een abonnement nodig zoals met de Ring deurbel en Floodlight camera die wij eerder testten. In de praktijk hebben wij dat abonnement niet gemist.

Leuk extraatje zijn de fraai vormgegeven stickers die potentiële inbrekers gaan waarschuwen/afschrikken. Wij hebben ze op alle mogelijke plekken opgeplakt. Aan de binnenkant van een raam en aan de buitenkant op een frosted voordeurraam. De stickers zijn duidelijk en mooi vormgegeven. De stickers zijn in diverse talen in de doos.

De app van het Ring Alram systeem is redelijk beperkt. Het zou fijn zijn als er binnenkort een update komt met iets rijkere functies. Bijvoorbeeld het samenvoegen met een oud deurbel account; het testen van functies etc.

Conclusie

Het Ring Alarm systeem is gemakkelijk, compleet en zonder abonnement. De fraaie vormgeving zorgt dat het nergens misstaat. Enkel voor huizen met extreme waarde is een systeem met gekoppelde bewakingsdienst aan te raden. Het zou ons niet verbazen als spoedig bewakingsdiensten dit gaan aanbieden voor Ring Alarm gebruikers.

Ring Alarm is verkrijgbaar voor 299 Euro.

kopen


→ Check de laagste prijs bij Ring webshop

Eén reactie

 1. Hallo,
  ik heb deze ring alarm systeem ook besteld, maar helaas ben ik niet zo handig voor het installeren. Graag kom ik in contact met iemand/ bedrijf die het wilt doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.