GadgetGear.nl

Chinese navigatiesatellieten hebben wereldwijde dekking

Vanaf vandaag is China’s eigen navigatiesysteem klaar. De navigatiesatelliete van Beidou hebben nu een wereldwijde dekking. Maar waarom is dit belangrijk voor ons in Europa?

Omdat smartphones en andere gadgets steeds vaker gebruik maken van meer dan alleen het Amerikaanse GPS. GPS is namelijk nauwkeurig tot 4 meter. De VS heeft 6 banen met 4 satellieten in de lucht om deze precisie te bereiken. De Chinesen hebben er mogelijk net iets minder. Die komen op een nauwkeurigheid van 5 meter. Maar, China is van plan nog 12 satellieten te lanceren in de komende twee jaar. Daarmee zou het netwerk GPS weleens kunnen passeren.

Ook Rusland en Europa hebben eigen navigatiesatellieten. Rusland heeft drie banen om de aarde waarbij iedere baan over 10 satellieten beschikt. Het netwerk van Rusland heet Glonass. Het Europese Galileo systeem beschikt eveneens over drie banen, maar met elk 8 satellieten. De reguliere precisie is tot één meter nauwkeurig. Tenzij bedrijven betalen. Dan is het systeem tot 20CM nauwkeurig.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten