Chinese navigatiesatellieten hebben wereldwijde dekking

Vanaf vandaag is China’s eigen navigatiesysteem klaar. De navigatiesatelliete van Beidou hebben nu een wereldwijde dekking. Maar waarom is dit belangrijk voor ons in Europa?

Omdat smartphones en andere gadgets steeds vaker gebruik maken van meer dan alleen het Amerikaanse GPS. GPS is namelijk nauwkeurig tot 4 meter. De VS heeft 6 banen met 4 satellieten in de lucht om deze precisie te bereiken. De Chinesen hebben er mogelijk net iets minder. Die komen op een nauwkeurigheid van 5 meter. Maar, China is van plan nog 12 satellieten te lanceren in de komende twee jaar. Daarmee zou het netwerk GPS weleens kunnen passeren.

Ook Rusland en Europa hebben eigen navigatiesatellieten. Rusland heeft drie banen om de aarde waarbij iedere baan over 10 satellieten beschikt. Het netwerk van Rusland heet Glonass. Het Europese Galileo systeem beschikt eveneens over drie banen, maar met elk 8 satellieten. De reguliere precisie is tot één meter nauwkeurig. Tenzij bedrijven betalen. Dan is het systeem tot 20CM nauwkeurig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram