Review: Transformers Power Charge Bumblebee

Power Charge Bumblebee kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Het is zaterdag en we hebben een hele gave techtoy van Hasbro ontvangen. De Transformers Power Charge Bumblebee. Deze transformer is niet alleen enorm en zeer gedetailleerd, maar bevat ook licht en geluid zoals we dit kennen van de Allspark Tech lijn die in 2017 werd gepresenteerd.

Met de Allspark Tech lijn kregen de transformers een stem en geluidseffecten door een blokje dat je handig met USB kon opladen. Bij Transformers Power Charge Bumblebee zit deze technologie ingebouwd en lijkt er meer oog voor detail.

Unboxing

Qua unboxing niets verrassends. Bumblebee zit met een handleiding in de doos. Geen losse onderdelen verder. Bumblebee heeft wel een wapen, maar dit is een uitschuifbaar mes. Opnieuw dus geen guns om in de handen te plaatsen.

Ontwerp

Hasbro is de laatste jaren erg sterk in het volgen van de ontwerpen van de Transformers die we in de beroemde films zien. Zo ook met Transformers Power Charge Bumblebee die de ster is in de film Bumblebee die in de bioscoop draait.

Waar Bumblebee veelal een Ford Mustang is, is deze uitvoering een gele Volkswagen kever. En dan de klassieker, dus niet de New Beetle. Het model is in licentie met Volkswagen ontworpen en zit dus vol authentieke details. Waaronder slechts één buitenspiegel. In die tijd haalde niemand je van rechts in 😉

Is Bumblebee in robot modus, dan ziet het model er echt fantastisch uit. Op het grote borstwiel na, lijkt hij sterk op de film. Dat wiel zit daar noodzakelijk en zorgt voor geluidseffecten wanneer Bumblebee gaat rijden. Draai je er in robot modus aan, zorgt het voor leuke lichteffecten op de borst en onder de koplampen. Ook laat het dan fragmenten van radiostations horen, de klassieke manier waarop Bumblebee in de films communiceert.

Door de enorme hoeveelheid scharnieren, kun je bumblebee in allerlei heldhaftige standen zetten. Dat is ook enorm leuk. Bovendien kun je optioneel een gevechtsmasker voor zijn gezicht laten klappen en dus een mes uitschuiven op zijn arm. Ja, we missen echt nog een gun.

Qua geluiden heeft Hasbro ook echt haar best gedaan om ze goed te laten klinken. Bumblebee lijkt een iets luxere speaker te bevatten dan de modellen van vorig jaar. Daar is misschien ook meer ruimte voor in dit model. De opslagruimte wordt nu gebruikt voor 25 verschillende geluidseffecten.

Transformeren

Transformers Power Charge Bumblebee is gemaakt voor de leeftijd 6+. Wie onze unboxing video heeft gezien, snapt dat we het daar helemaal niet mee eens zijn. Ik kom veel met kinderen in aanraking en zie kinderen van 6/7 jaar oud dit niet heel gemakkelijk doen. Er zijn maar liefst 17 stappen voor nodig en de handleiding is niet de meest duidelijke. Hier had wat meer inkt en papier voor gebruikt mogen worden. Bovendien moeten veel stappen heel precies worden doorlopen. Transformeren is nu dus niet iets dat je ‘even’ doet.

Conclusie: Transformers Power Charge Bumblebee

Met Transformers Power Charge Bumblebee zet Hasbro één van de meest gedetailleerde modellen neer die ik de afgelopen jaren heb getest. En daar zit ook een beetje een risico. Het transformeren is enorm complex en neemt redelijk wat tijd in. Ik vraag me af in hoeverre dit het speelplezier beïnvloed. Mijn zoontje van zes moet ik hier ook echt steeds bij helpen. Transformers Power Charge Bumblebee is meer een pronkstuk voor verzamelaars geworden.

Power Charge Bumblebee kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3 sterren.

THE GOOD

  • Enorm veel details

THE BAD

  • Transformeren vraagt wel erg veel stappen
  • Handleiding is niet duidelijk genoeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events