Review: Transformers Allspark Tech Starter Pack Shadow Spark Optimus Prime

Eerder dit jaar lieten we je al een nieuwe serie Transformers Turbo Chargers zien. Een post die zo succesvol is geweest, dat we opnieuw een nieuwe generatie Transformers aan je kunnen voorstellen. Ditmaal uit de Transformers Allspark Tech serie die dit najaar debuteert.

Unboxing

We hebben twee verpakkingen van Hasbro gekregen. De Transformers Allspark Tech Starter Pack Shadow Optimus Prime en de Transformers Allspark Tech Bumblebee. Het verschil tussen een gewone transformer en een starter pack is de aanwezigheid van een Allspark Tech kubus. Een blokje dat de robot tot leven wekt. De versies zonder het blokje zijn goedkoper en het blokje kan in alle Transformers uit deze serie.

Transformers Allspark Tech Wave 1 en Wave 2

Er komen twee generaties van de Transformers Allspark Tech serie. De eerste serie lanceert nu in het najaar. In het voorjaar wordt een nieuwe serie modellen toegevoegd. Doordat Hasbro beide series tegelijk heeft ontwikkeld, is de Allspark Tech kubus compatible met beide series. In deze review kijken we naar Shadow Optimus Prime en Bumblebee.

Starter pack of losse Transformers kopen

De Starter Pack bevat dus een Allspark Tech kubus. De losse Bumblebee niet. Dit is een afweging die je zelf kunt maken. Hoeveel Allspark Tech kubussen wil je hebben en wat heb je er voor over? Zonder kubus zijn de Transformers uit deze serie bijna de helft goedkoper.

Transformers Allspark Tech Starter Pack Shadow Spark Optimus Prime

De transformatie van Transformers Allspark Tech Starter Pack Shadow Spark Optimus Prime is niet zo indrukwekkend als van de Turbo Chargers die Hasbro eerder dit jaar op de markt bracht. Niet vreemd want de Turbo Chargers kregen een prijskaartje mee dat gelijk lag aan deze starter kit.

Het verschil merken we op twee fronten. Ten eerste de vormgeving van het figuur. Nog steeds behoorlijk netjes en gedetailleerd, maar niet met zoveel detail als we dit hebben gezien in de Turbo Chargers serie.

Ten tweede is het verschil merkbaar in de transformatie. De Turbo Chargers zitten vol scharnieren en veren die transformaties zo gemakkelijk mogelijk maken. Hier moet je ieder deel zelf ombuigen. En stiekem is dat veel leuker natuurlijk ;-). Voor jonge kinderen is dit wel iets meer klooien om dit voor elkaar te kijken.

Transformers Allspark Tech Bumblebee

In tegenstelling tot Optimus Prime, laat het hoofd van Bumblebee zich niet bewegen. De transformatie van Bumblebee is ook wat lastiger dan die van Optimus Prime. Wel is Bumblebee als robot net wat mooier ontworpen.

De Allspark

De echte fun komt natuurlijk van de Allspart Tech kubus. Deze plaats je letterlijk in de borstkas om de robot tot leven te wekken. De kubus herkent de Transformer meteen. In robotstand hoor je de originele stemmen uit de film. Transformeer je, hoor je het iconische transformeergeluid dat we al jaren van dit speelgoed kennen. In auto modus hoor je motorgeluiden uit de kubus komen.

De kubus is deels slim, deels niet. Uitleg tijdens de demo dag van Hasbro leerde me dat de kubus alleen keek naar de positionering om te bepalen of hij robotgeluiden of autogeluiden moet weergeven. Maar kennelijk is er nog een trigger waardoor hij weet dat hij aan het transformeren is. Voor mijn zoontje een enorm gave toevoeging aan de hele beleving.

Conclusie Transformers Allspark Tech Starter Pack Shadow Spark Optimus Prime

Als kind droomde ik van Transformers die echt tot leven zouden komen. Als ik kijk naar hoe mijn zoontje er nu al mee speelt, zie ik dat de stemmen enorm aansluiten op hoe hij de robots beleeft. En ja, hij kent de tekenfilms natuurlijk al, maar de films waar deze serie op aansluit niet. Dit maakt duidelijk niet uit. Hij speelt er heerlijk mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Eindelijk kunnen de Transformers echt praten
  • Originele stemmen uit de film
  • Netjes afgewerkt
  • Armen scharnieren op twee punten

THE BAD

  • Voor jonge kinderen is het transformeren nog wel een beetje lastig
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram