Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Pepper Jobs Gyro W10 met 5 sterren.

The Good
  • Verlichting
  • Windows 10 ondersteuning
  • 6-assen gyro!
  • Infrarood ondersteuning
The Bad
  • Geen echt minpunt, maar wel een vermelding waard. Deze is dus niet gemaakt voor Android!


Een afstandsbediening speciaal voor Windows 10 gebruikers. Nu steeds meer mediaplayers op basis van Windows 10 worden ontwikkeld (en we steeds vaker onze computers draadloos met onze TV’s verbinden), is er duidelijk een markt voor. En de Pepper Jobs Gyro 10 blijkt dan wel heel sterk.

Unboxing

De Pepper Jobs Gyro W10 komt compleet met een USB ontvanger en een korte handleiding. Die laatste lijkt wat overbodig omdat het plug&play is, maar de documentatie bevat natuurlijk ook informatie die wettelijk verplicht is om mee te geven met het product. De twee AAA batterijen die je nodig hebt, moet je zelf meebrengen.

Design

Het concept van de QWERTY afstandsbedieningen voor mediaplayers is niets nieuws. We hebben er de afgelopen jaren al heel wat langs zien komen. Toch oogt de Pepper Jobs Gyro W10 meteen al anders. Verfijnder.

Zo is de bovenkant (het deel zonder qwerty) veel compacter vormgegeven. Alle essentiële knoppen zijn aanwezig, maar er is ook ruimte voor een forse klep voor de batterijen. Het plastic is met een borsteleffect afgewerkt. Nu zien we dit veel met plastic afstandsbedieningen uit China. Maar door de elegante, ronde vormen komt het hier echt heel mooi uit.

Gebruik

Wanneer je de Pepper Jobs Gyro W10 koppelt met Windows 10, wordt deze keurig herkend. De afstandsbediening is meteen te gebruiken. Waar de Pepper Jobs Gyro W10 echt punten scoort is de gyro sensor. Pepper Jobs zegt de enige met 6-assen te zijn. Deze claim hebben we niet nagetrokken, maar het effect is duidelijk. De Pepper Jobs Gyro W10 is het zo precies als de gemiddelde high-end smartphone. Door de verlichting is hij ook in het donker, prima te gebruiken. Met een bereik van 10 meter is het ontvangst ook dik in orde.

Wat ook opvalt is dat de Pepper Jobs Gyro W10 een infrarood modus heeft. Je kunt tot 34 knoppen van jouw huidige afstandsbediening aanleren.

Conclusie: Pepper Jobs Gyro W10

What’s not to love. De Pepper Jobs Gyro W10 is de meest precieze Windows 10 afstandsbediening die we tot nu toe hebben ervaren. De afstandsbediening ligt goed in de hand en de knoppen hebben voldoende feedback om niet per ongeluk iets in te drukken. Hij kan tegen een stootje en kan zelfs infrarood codes aanleren. Op dit moment is de Pepper Jobs Gyro W10 onze favoriet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.