Review: Pepper Jobs XtendTouch XT1610F Full-HD USB-C display

Pepper Jobs XtendTouch XT1610F kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

We hebben veel gereisd de afgelopen maanden. Sinds de IFA reizen we met een wel heel fijn tweede display voor onze laptops en smartphones. Namelijk de Pepper Jobs XtendTouch.

Er zijn inmiddels heel wat USB-C displays te vinden. Zowel in FullHD als in 4K. Van kleine tot grote displays. De Pepper Jobs XtendTouch XT1610F valt onder anderen op doordat Pepper Jobs deze heeft voorzien van een flinke accu. Hierdoor trekt jij jouw laptop of smartphone niet leeg. Daarnaast is dit een touchscreen met stylus ondersteuning.

Unboxing

Pepper Jobs verpakt het display in een prachtige doos. In de doos zit alles dat je nodig hebt voor een succesvolle start. Een USB-C kabel (met ondersteuning voor DP alt mode) en USB-C lader, een HDMI naar mini-HDMI kabel en de nodige documentatie.

Ontwerp

De Pepper Jobs XtendTouch XT1610F komt met een zachte cover die om het display heen zit. Dit ter bescherming tegen voornamelijk krassen. De zijkant wordt namelijk niet beschermd door de cover.

De cover biedt niet alleen bescherming, maar kan ook gevouwen worden tot een soort standaard. Net als bij andere merken, is dit niet 100% handig, maar wel bruikbaar. Je kunt het display in twee hoeken kantelen wanneer je van het display gebruik maakt. Dit is in het begin wel even oefenen. Vrijwel alle fabrikanten worstelen ermee om een handige cover te maken die ook als standaard gebruikt kan worden.

Het display zelf is ook echt netjes afgewerkt. Een zwart-metalen behuizing met goudkleurige accenten. Ook de power-knop is een mooi stukje metaalbewerking.

Door de interne accu is het display wat zwaarder dan we gewend zijn, maar dat hebben we over voor de functionaliteit.

Display

Het display van de Pepper Jobs XtendTouch XT1610F ligt iets verzonken in de behuizing. Er is gekozen voor een mat display. Dit is erg prettig om mee te werken, al zagen we het display liever gelijk liggen met de rand. Dan heb je minder last van stof als je hem een tijdje laat staan. Ook met schoonmaken bij vette vingers, is dat fijner.

Het 15.6 inch IPS LCD display ondersteunt touch. Daarbij maakt het gebruik van capacitieve touch. Hierdoor kun je 10 vingers tegelijk gebruiken. Je krijgt ook een stylus. De meeste apparaten ondersteunen touch.

Met een helderheid van 250cd/m2 werk je er echt prima mee binnenshuis. Buiten in de schaduw kan ook, maar zonder schaduw wordt het echt wat minder. Met een contrastverhouding van 800:1 wil je geen al te donkere games op het scherm spelen, maar werken gaat echt prima.

Aansluitingen

Het display kan worden opgeladen via USB-C. Beeld kan aangeleverd worden via zowel USB-C als via mini-HDMI. Wanneer het display via USB-C is aangesloten, krijg je nog een micro-USB OTG poort beschikbaar. Daar zou je weer een USB hub aan kunnen koppelen. Op die manier is het display een volledig docking station voor onderweg. Het display ondersteund HDCP Key.

Geluid

Het display beschikt over ingebouwde speakers. Pepper Jobs heeft gelukkig voor stereo geluid gekozen. De kwaliteit is vergelijkbaar met de speakers van een goede laptop. Het zijn er in totaal vier met een 3 Watt RMS vermogen. Niet bijzonder goed, maar goed genoeg. Meer hadden we op deze compacte vorm ook niet verwacht.

Mobile en de Pepper Jobs XtendTouch XT1610F

De Pepper Jobs XtendTouch XT1610F kan worden gekoppeld aan smartphones. Samsung toestellen met DeX ondersteuning en Huawei / Honor toestellen met EMUI zullen dan veranderen in volledige desktop computers. Ze ondersteunen ook de touch functies van het display.

Consoles en de Pepper Jobs XtendTouch XT1610F

Ook gameconsoles ondersteunen het display. Zelfs de Nintendo Switch schakelt keurig naar TV modus wanneer deze is aangesloten. Het display laat maximaal 60Hz zien. Dit kan voor hardcore gamers net een tikje traag zijn. Voor de gewone gamer is het echt dik in orde.

Laptops en de Pepper Jobs XtendTouch XT1610F

Laptops met USB-C zullen niet altijd met de Pepper Jobs XtendTouch XT1610F werken. Er moet namelijk ondersteuning zijn voor HDMI Alt modus over de USB-C aansluiting. En het lastige is, fabrikanten vermelden dit lang niet altijd in de specs.

Onze Apple MacBook Pro kan het display op beide USB-C poorten aansturen. Onze Huawei MateBook 13 kan het display alleen via de rechter USB-C poort aansturen. Onze Acer Predator helemaal niet, daar moeten we dus de HDMI uitgang gebruiken in plaats van USB-C.

Accuduur

De accuduur van de Pepper Jobs XtendTouch XT1610F hangt sterk af van hoe fel het display aan staat. 5 tot 6 uur is haalbaar. Opladen kan gaat het snelst via Power Delivery of via Qualcomm QuickCharge 3.0.

Conclusie Pepper Jobs XtendTouch XT1610F

Ben je veel met fotografie bezig, dan heb je misschien wat meer eisen aan de contrasten van een display als dit. Maar voor de productiviteit is een display met zo veel opties toch echt wel een luxe ervaring. Bovendien is de afwerking heel netjes waardoor hij ook een high-end laptop niet misstaat.

Pepper Jobs XtendTouch XT1610F kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Prima display
  • Eigen accu
  • Aardig speakerpakket
  • Snel op te laden
  • Op verschillende manieren aan te sluiten

THE BAD

  • De cover mag nog wat handiger
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram