Logo GadgetGear.nl
Foto van Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Hasbro Speech Breaker

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Erg leuk concept
  • Hoe meer spelers, hoe leuker
  • Lekker veel scenario's

THE BAD

  • Vragen richten zich echt op 20+
  • Je moet een beetje op de hoogte zijn van sterren
  • Microfoon en Hoofdtelefoon zitten aan elkaar vast gesmolten
  • Doos is niet super handig om het spel in te bewaren

We zijn in deze periode gek op bordspellen. Zeker wanneer daar ook nog wat tech bij komt kijken. Bovendien mag je met deze game de journalist uithangen. Wij zijn om 🙂

Speech Breaker is wat Hasbro zelf ook wel de voice jamming challenge noemt. Je speelt in een groep en het is de bedoeling dat jij jouw nieuws overbrengt zonder daadwerkelijk te vertellen wat het nieuws is. Jouw medespeler (of medespelers) heeft 30 seconden de tijd om te raden wat jij probeert te vertellen.

Een scenario bestaat uit drie dingen. Wie, wat en waar. Bijvoorbeeld: Kate Middleton, Eitje bakken en bibliotheek. Jouw uitleg zou dan in de richting zijn van dat de hertogin van Cambridge haar ochtendritueel uitoefent in een gebouw met heel veel boeken.

Dit doe je met een hoofdtelefoon op en een microfoon in de hand. Alles dat je zegt, hoor je vertraagd terug over de hoofdtelefoon. Zo probeert het spel je uit jouw concentratie te halen. De microfoon bevat ook een ingebouwde timer van 30 seconden.

Unboxing

In de doos zitten zowel de microfoon als een hoofdtelefoon. Helaas zitten de twee aan elkaar vast. Je kunt dus niet zelf een fijnere hoofdtelefoon eraan hangen. Of de hoofdtelefoon vervangen als deze kapot gaat. Hasbro spaart zo een plug en een connector uit, een verkeerde besparing als je het ons vraagt.

Ook vinden we in de doos een doosje met 11 kaarten. Op deze 10 kaarten staan in totaal 400 nieuws scenario’s. We zouden een iets handigere bewaardoos wel gewaardeerd hebben.

Spelervaring

Speech Breaker is een erg leuk alternatief op bekende Pictionary. Hierbij hoef je natuurlijk niet moeilijk te doen met schetsboeken en hebben goede tekenaars geen voordeel ten opzichte van slechte. Immers, iedereen kan praten.

De uitdaging zit hem meer in de scenario’s. Weet je wie een Kate Middleton is? Als je geen RTL Boulevard kijker bent, mis je nogal wat achtergrondinformatie over de namen. Van de andere kant heeft Hasbro wel haar best gedaan met het lokaliseren van de vragen. Zo komen ook Nederlandse BN’ers als Saskia Noort terug. Wel zijn de vragen echt voor een volwassen publiek gemaakt. We hopen stiekem dat Hasbro ook met een vragenset voor jonge spelers gaat komen.

Conclusie: Speech Breaker

De fun van “pictionary” en spanning van “geen ja geen nee”, wordt door Hasbro gecombineerd in Speech Breaker. Hoewel we niet helemaal happy zijn met de doos en zeker niet met dat de hoofdtelefoon aan de microfoon vast zit, is het spel zelf wel heel leuk om te spelen. Speelbaar vanaf 4 personen (2 teams) maar echt leuk bij grotere teams.

Hasbro Speech Breaker kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.