Zeiss introduceert eigen full-frame systeemcamera met Adobe

Het lijkt erop dat Zeiss de concurrentie met Sony, Canon en Nikon direct aan gaat. Met de Zeiss ZX1 introduceert Zeiss op de Photokina een systeemcamera met een zelf ontwikkelde full-frame beeldsensor.

Zeiss heeft de ZX1 uitgerust met een eigen beeldsensor. Deze heeft een resolutie van 37.4 megapixels. Daarnaast beschikt de chipset van de camera over 512MB aan opslagruimte. Dat is dus zonder gebruik te maken van een externe geheugenkaart. Zo weet Zeiss zeker dat het geheugen op maximale snelheid werkt.

Het toestel kan via USB-C verbonden worden om foto’s over te dragen, maar ook via Bluetooth en Wi-Fi. Het updaten van de firmware gaat ook gewoon via Wi-Fi.

Adobe Inside

Bijzonder aan de Zeiss ZX1 is de aanwezigheid van Adobe in de firmware. De camera bevat een geïntegreerde verse van Adobe Photoshop Lightroom CC. Het is dus mogelijk RAW foto’s direct op de camera te bewerken. Hiervoor gebruik je het 4,3 inch touchscreen achterop.

Lenzen

Natuurlijk introduceert Zeiss met de nieuwe systeemcamera, ook een nieuwe serie lenzen. De aftrap is voor de Zeiss Distagon 35 mm f/2 T.

Beschikbaarheid

De Zeiss ZX1 komt begin 2019 op de markt. Dan zal Zeiss ook de prijs bekendmaken.

Eén reactie

  1. Bijlange na is dit geen systeemcamera.
    Een systeelcamera met een vaste 35mm lens?
    Het is eerder een digitale viewfinder, en dat is alles.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.