Canon EOS R5
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Canon introduceert de EOS R5 en EOS R6 Systeemcamera’s

Canon heeft de EOS R5 en EOS R6 systeemcamera’s gepresenteerd. Een nieuwe systeemcamera die de markten voor fotografie en videografie echt moet verenigen.

Een enorme innovatie voor beide camera’s, is de in-body stabilisatie (IBIS). Die werkt naadloos samen met stabilisatie in de lenzen. Hierdoor win je tot 8.0 stops. Ook voorziet Canon de camera’s van Dual Pixel CMOS AF II. Dit is de nieuwste generatie autofocus.

De workflow is belangrijk. Zo werkt Canon onder anderen samen met Google Drive. Zo kunnen foto’s van het toestel, direct naar Google Drive worden gestuurd. Dezelfde samenwerking staat nu ook met Adobe, zodat je foto’s direct naar de Adobe Cloud kunt sturen. Voorheen had Canon een eigen cloud, Irista, maar daar heeft het merk nu geen last meer van.

De Canon EOS R5 en Canon EOS R6 werken met het RF lensensysteem van Canon. Daarnaast biedt Canon conversieringen voor EF lenzen.

Canon EOS R5 Specs

De Canon EOS R5 komt met een sensor die tot 20 frames per seconde vastlegt met een ISO 100 tot 5.100 en dat op 45 megapixels. 4K film je op 120 frames per seconde. Externe opnames op 4K maak je met 60 frames per seconde. 8K schiet je RAW in 12 -bit, maar met 30 frames per seconde. De body is weather sealed.

Canon EOS R5

Canon EOS R6 Specs

Canon kiest in de EOS R6 voor een 20,1 megapixel sensor. De ISO loopt van 100-102.400. Filmen op 4K doe je met maximaal 60 frames per seconde met tot 10 bit kleurendiepte. In FullHD filmt de camera op maximaal 120 frames per seconde. Daarmee worden de pixels groter en kan de camera met weinig licht, beter presteren. De autofocus van deze camera zou onder weinig licht, de beste zijn die Canon ooit heeft ontwikkeld.

Het display van de Canon EOS R6 is kleiner dan van de R5, maar meet nog steeds 3 inch. Er is een dubbel kaartslot aanwezig zodat je altijd direct een back-up van jouw opnamen hebt.

Canon EOS R6

Nieuwe Canon EOS R-Series accessoires

Canon introduceerde de LP-E6NH accupack. Deze heeft een capaciteit die 14% hoger ligt, waardoor je langer door kunt werken. De BG-R10 is de nieuwe battery grip voor deze twee modellen. Er passen twee batterijen in. Met de WFT-R10 voeg je een 2×2 NIMO WiFi verbinding toe aan de Canon EOS R5, net als een gigabit ethernet poort en directe ondersteuning voor SFTP. Canon introduceerde ook een aantal nieuwe lenzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.