Logo GadgetGear.nl
Nokia N90 Carl Zeiss
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Nokia en Zeiss definitief uit elkaar

Eerder deze week verraste VIVO met haar nieuwe vlaggenschip en haar samenwerking met het befaamde Zeiss. Dit terwijl Xiaomi een maand eerder haar samenwerking met Leica presenteerde en zustermerken Oppo en OnePlus net in het tweede jaar van de samenwerking met Hasselblad zitten. Dit terwijl Nokia lang dé partner van Zeiss was.

Zeiss heeft haar logo inmiddels op heel wat smartphones mogen drukken. Het begon ooit met de smartphones van het Finse Nokia. Niet veel later kwamen daar de smartphones van Sony bij. In 2021 blijkt het inmiddels Chinees-Finse Nokia, ook bekend als HMD, de deal met Zeiss te hebben afgeschoten. Een deal die ze sinds 2017 hadden. Een gat waar VIVO deze maand in dook. In tegenstelling tot Leica en Hasselblad, lijkt Zeiss aan te sturen op enkel non-exclusieve deals. Sony Mobile en VIVO zullen dan ook zij aan zij Zeiss camera’s blijven plaatsen. En als je nu denkt dat Oppo en OnePlus betekenen dat Hasselblad ook non-exclusief werkt, bedenk je dan dat de deal van Hasselblad met Oppo is, niet OnePlus en dat OnePlus niet meer is dan een dochtermerk van Oppo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.