Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Smartphonemaker VIVO komt naar Nederland

Nederland is weer een smartphonemerk rijker. Wellicht kende je ze al wel een beetje van de reclames tijdens het afgelopen WK. VIVO is namelijk dé grote sponsor van de FIFA waar zusterbedrijf Oppo de grote sponsor is van de UEFA.

BBK Electronics merken in 2021

VIVO is namelijk onderdeel van hetzelfde concern als Oppo en een aantal andere smartphonemerken die we hier in Nederland inmiddels ook kennen. Eigenlijk is VIVO dochter iQOO de enige smartphonebouwer van BBK Electronics die we hier nog niet kennen. Overigens zie je ook imoo in het overzicht staan, maar dat bedrijf maakt enkel smartwatches voor kinderen.

VIVO X80 Pro 5G
VIVO X80 Pro 5G

VIVO start de verkoop in Nederland met drie smartphones. Daarbij zit ook haar vlaggenschip dat het in de Nederlandse markt moet opnemen tegen de Oppo FInd X5 Pro, de OnePlus 10 Pro (binnenkort opgevolgd door de OnePlus 10T Pro) en de Realme GT2 Pro. VIVO’s antwoord op die drie toppers is de VIVO X80 Pro 5G. Waar OnePlus en Oppo werken met camera’s van Hasselblad (DJI), werkt VIVO met camera’s van Zeiss. Eveneens in een indrukwekkend groot camera-eiland verwerkt. Onder de motorkap van de X80 Pro 5G ligt de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 die de andere toestellen ook hebben. Verschil wordt weer gemaakt met het E5 Ultra Vision Display en de liquid cooling vapor chamber. Opladen gaat met 80 Watt bedraad of 50 Watt draadloos. De VIVO X80 Pro 5G gaat €1.099 kosten. Qua prijs gaat deze dus gelijk op met de Oppo Find X5 Pro.

VIVO Y76 5G
VIVO Y76 5G

In het middensegment plaatst VIVO twee smartphones. De VIVO Y76 5G gaat voor €299 over de toonbank en levert je naast 5G ondersteuning ook een 50 megapixel camera achter en 16 megapixel selfiecamera voor. Opladen gaat met 44 Watt.

VIVO Y33s
VIVO Y33s

Onderaan het middensegment plaatst VIVO nog een Android smartphone en wel de VIVO Y33s zonder 5G, maar met 50 megapixels achterop. Voor €219 krijg je een toestel met MediaTek Helio G80 chipset en 8GB werkgeheugen.

VIVO kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.