Review: Cubot P20 Smartphone – Geweldige Android 8.0 telefoon voor 140,- euro!!!

kopen


→ Check de laagste prijs bij Gearbest

Een goede smartphone kost tegenwoordig 800,- tot 1200,- , toch? Dat mag best want je bezit een apparaat dat 24 uur per dag draait, met allerlei programma’s die we dagelijks gebruiken. Maar wat zou jij er van zeggen als ik een smartphone review die voor 140,- euro te koop is? Slecht ding? Nee, Android 8.0, 4GBRam en 64GbRom, Dubbele sim mogelijk, extern geheugen mogelijk, finger scan, alles! Lees hier alles over de review van de Cubot P20, ons verstrekt door Gearbest.

Cubot

Dat klinkt tenminste, Cubot! Beter dan Oukitel (mijn laatste Chinese telefoonreview). Het merk komt zoals vele Chinese phones uit Shenzhen, een miljoenenstad in het zuiden van China. Daar zit het enorme bedrijf Shenzhen Huafurui technology Co., Ltd. De firma is één van de opkomende bedrijven in China. Het heeft een sterke kracht om zelf onderzoek te doen en om het merk “Cubot” op de wereldmarkt te runnen, met integratie van R & D, productie, verkoop, opslag en logistiek. Wij mochten de telefoon ontvangen van Gearbest, een Chinese (bol) dat zich richt op gadgets en electronica.

 

Unboxing

Unboxen blijft leuk, je nieuwe pakje is binnen en als dit er dan verzorgt uitziet, dan maakt het je product extra leuk. Cubot doet dit. Sjiek zwart, en openen is alles netjes in kleine doosjes verdeeld. We vinden een start guide boekje, Mircro USB (ja, geen USB C) SIM pinnetje en een 2amp snellader. Daarnaas is de Cubot P20 voorzien van een screenprotector, heel fijn. Ook zit er een doorzichtbaar silieconen hoesje voor de achterkant bij. Ik adviseer je deze direct om te doen,

 

P20

Goed! Laten we beginnen bij het begin. Het 6.19″ display op de Cubot P20 is uitstekend. Helder, levendig en groot.  Wat opvallend is, is de inkeping aan de bovenkant waar de notficatie LED zit, de Selfie cam en de Mic. Omdat de inkeping een stukje scherm wegneemt heeft Cubot er een ‘schil’ omheen is gebouwd, kijk maar eens naar de icoontjes zoals Wifi en Netwerk. Je bent misschien gewend om wat meer icoontjes normaliter in je scherm bovenaan te zien? Bij Cubot passen er twee in het hoekje. Prima hoor.

De helderheid is prettig, niet te heftig maar prettig. De witbalans leunt licht naar een blauwe tint, maar lezersvriendelijker en is indrukwekkend dankzij haar (2160 × 1920) FHD + resolutie .  Het 6.18 “scherm voelt niet te groot, dankzij de slankere beeldverhouding van 19: 9. Met een dikte van 8,5 mm en met een gewicht van 166 gram voelt de telefoon licht van gewicht en door het materiaal een beetje goedkoop door de plastic feel. Maar ik moet bekennen, na de Oukitel van tweemaal dit gewicht, vind ik het wel fijn. Hij voelt stevig genoeg, maar als je een beetje op de achterkant drukt, dan buig je plastic in. Niet erg, maar ik moet eerlijk zijn.

De achterkant dus, daar vind je de camera, fingerprint scanner, het logo en een stukje onnodig grote tekst van keurmerken. De fingerprint is gevoelig voor vuil of vette vingertjes, een goede tip is om twee of drie keer dezelfde vinger toe te voegen als unieke afdruk zodat je eigenlijk altijd toegang krijgt in één keer. Hij gaat niet supersnel open, na akkoord van de fingerprint, maar het is prima.

 

Cubot P20 Camera

Kijk, laten we eerlijk zijn. Het verschil tussen een 15 mp camera en een 20mp zie je bijna niet. Cubot adverteert trots dat het een Samsung camera is, nou misschien was het een iets oudere Samsung Galaxy S8. Hij doet het prima, maakt met voldoende licht ook mooie kiekjes, kijk maar eens naar mijn shots. Ik zou de camera, in vergelijking met de Iphones en de Samsungs als redelijk omschrijven. Leuk genoeg om mooie foto’s buiten te maken of binnen met goed licht. Wil je even snel een mooie foto, dan lukt dit niet snel. De achterkant heeft een dual cam, 20MP + 2MP. Met f / 2.0 diafragma, een LED-flitser, 1080P video- opname. Aan de voorkant zien we een 13 mp camera.

Prestaties

De prestaties van de Cubot P20 zijn uitstekend. Hij is snel in gebruik, uitgerust met de bekende MediaTek MT750T die is gericht op prijs en prima prestaties. Het toestal draait vanuit ontvangst op Android 8 Oreo. Een fijne variant die draait als een speer. Bij de tijd van schrijven is er 8,1 Android-update, die kan niet geinstalleerd worden door een wiresless update, misschien dat hij later dit jaar uitrolt, of het via de website van Cubot gedownload moet worden. Ieder geval werkt 8.0 als net nieuw.

Specificaties

CPU: MediaTek MT6750T Octa-Core 1,5 GHz 8-core

GPU: ARM Mali-T860 MP2

RAM: 4 GB

Opslag: 64 GB (52.90GB beschikbaar) (leessnelheid 150MB / s | schrijfsnelheid 140MB / s) (uitbreidbaar tot 256 GB)

Batterij

De P20 heeft een goede levensduur van de batterij. Niet megalang, wel langer dan een gemiddelde Samsung. Met een 4000mAh- batterij (kan niet worden verwijderd) geeft de telefoon je 1,5 dag stroom. De Cubot heeft een 5V / 2Amp snellader , welke misschien niet zo snel gaat als de Quick Charge of een Dash Cahrge, maar hij laadt mijn telefoon geheel op binnen 2,5 uur.

Audio

De audio uit de speaker is minder. Hij is schel en hoe harder je de Cubot zet, hoe minder hij klinkt. Is dat erg? Nee, muziek luistert iedereen met oortjes of boxjes, maar weet dit als je de telefoon aanschaft. Voor mij is het absoluut geen afknapper, als we het dan toch over afknappers hebben dan zijn het wel die gangsters die hun mobieltje op speaker laten spelen.

Gaming

Deze telefoon is gebouwd voor snel, maar realtief simpel gebruik. Geen grote apps en niet voor gamen. Als je de Benchmark bekijkt die we hebben getest, dan scoort hij wel aardig. In de 3D test skipt hij veel frames en wordt hij iets haperig. Je merkt ook dat hij begint te slurpen aan batterij en zeer warm wordt ter hoogte van de vingerprint sensor. Maar goed, zoals ik al zij deze telefoon is voor de snelle, maar simpele prestaties; een duidelijk afweging van de fabrikant. Wacht even? Kan ik niet Plant vs Zombies spelen? Ja, hoor. Gemakkelijk en rustig een uur lang zonder problemen, maar hij wordt iets warm. Pak je een grafische pittige shoter game, dan zal het sneller warm worden en iets moeite hebben.

Conclusie

Ik ben streng geweest voor deze Cubot P20. Want je kan wel een telefoon presenteren voor nog geen 150,- euro, toch blijft het geld dat je anders misschien iets langer zou behouden om te sparen voor een ‘meer bekende’ telefoon. Ik ben een grote fan van de Cubot P20! Het grote heldere display is fantastisch en voor een 6.18″ . De telefoon is lekker lichtgewicht en werkt als een trein. Voor mail, socials en dagelijks actief gebruik is de telefoon erg snel. De kostenvriendelijke chipset maakt de prijs aantrekkelijk, maar dit gaat niet ten nadele van de telefoon. 4GB ram is nog steeds helemaal prima en Android 8.0 is op dit moment het nieuwste van het nieuwste (of is 9 er al). De camera is prima, niet geweldig maar voldoet meer dan prima. De luidspreker klinkt te schel en bij het gamen hapert hij bij de zware games en wordt hij warm. Maar lieve mensen, dit is een geweldige telefoon. Je moet hem niet kopen als je gaat gamen, toch doet het gros van de mensen dat niet en dat maakt Cubot een gevaarlijk goede nieuwe speler op de markt.

 

 

kopen


→ Check de laagste prijs bij Gearbest

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Groot, levendig FHD + scherm
  • Prijs!
  • Skills (Android 8.0)
  • Excellent Life Battery
  • 64 GB opslagruimte
  • Dual Sim

THE BAD

  • Voelt een beetje plastic/licht
  • Wordt warm bij gamen
  • Fingerprint is gevoelig voor vuil
  • Luidspreker is wat schel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events