Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Dit weten we al over de Huawei P20

Collega Arjan zit momenteel in de trein naar Parijs. Daar zal Huawei vanmiddag haar Huawei P20 presenteren. Opvallend is dat Huawei zelf al de naam heeft bevestigd in het persbericht van de Huawei P20 Lite en dat geeft ons ook al een idee over hoe het toestel eruit gaat zien.

Natuurlijk draait de Huawei P20 weer op Android. Waarschijnlijk Android 8.0 Oreo. Het zou raar zijn als we Android 7.1 nog op het toestel zouden zien zitten. Daarnaast zal EMUI (Emotion UI) 8.0 op het toestel aanwezig zijn.

Chipsets

Qua chipset verwachten we stiekem geen nieuwe chipset van HiSilicon. De Huawei P9 kreeg een licht opgewaardeerde chipset van de Huawei Mate 9 mee. De Huawei P10 kreeg de chipset van de Huawei Mate 9. We verwachten dan ook dat de Huawei P20 dezelfde Kirin 970 chipset krijgt die in de Huawei Mate 10 zit. Niet dat daar iets mis mee is.

De Huawei P20 Lite als voorbeeld

De P series staat doorgaans wel weer voor vernieuwing in design. Dit zien we nu al terug in de Huawei P20 Lite. De Huawei P20 Lite wordt o.a. verkocht bij Ben. Net als bij de Apple iPhone X, zit daar een inkeping bovenin het display. In tegenstelling tot de iPhone X is deze wel een flink stuk kleiner. Aan de onderkant verwachten we toch gewoon een balk, dus het display zal niet helemaal doorlopen naar beneden. Op gelekte renders zien we een vingerafdrukscanner aan de voorkant van het toestel. De achterkant is hierdoor erg clean.

Overige verwachtingen voor de Huawei P20

Het display zal ergens tussen de 5,5 en 6 inch groot zijn. Door te werken met de inkeping kan het display lekker groeien terwijl het toestel zelf niet mee groeit. De P series was altijd al kleiner dan de Mate series.

Aan de achterkant verwachten we weer een nieuwe camera. Opnieuw zal Huawei deze samen met Leica hebben ontwikkeld. De plaatsing van de camera en zelfs het hele ontwerp van de achterkant is echt aangepakt door Huawei. Het merk gaat er vanuit dat je het toestel vaker horizontaal zal vasthouden. Daarom staan de prints nu op een logischer plek.

Het toestel op de afbeelding is overigens de Huaweo P20 Lite.

Huawei P20 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.