Hij lijkt te zijn gelekt; de Huawei P20

Er gingen al heel wat wilde plaatjes over internet. Zo zou de Huawei P20 voorzien worden van wel drie camera’s en een inkeping aan de bovenkant. Als we de foto van Evan Blass mogen geloven, klopt dat van de inkeping wel, maar van de camera niet.

De foto is opvallend omdat het toestel een blurry foto van de Eiffeltoren laat zien. Op 27 maart zal Huawei het toestel in Parijs presenteren. Er is heel strategisch een Oreo koekje over de Eiffeltoren heen geshopt.

De Huawei P20 lijkt de codenaam Shirley te hebben meegekregen. Huawei staat erom bekend dat haar toestellen vrouwennamen meekrijgen. Ook het mogelijke Leica logo naast de camera is vervangen voor een BYDCA logo inclusief een rare lens benaming.

Op het eerste gezicht lijken de twee lenzen in de camera gelijk, maar er zit wat duimde omheen. Het zou dus kunnen dat Huawei ook eindelijk in de optische beeldstabilisatie springt. Daarmee zou de camera een betere concurrent zijn voor wat Samsung met haar S8 en S9 generatie neerzet.

Ook opvallend is dat de vingerafdrukscanner niet langer achterop het toestel zit. In plaats daarvan zit hij nu voor, onder het display. Achterop zijn alle teksten zo geplaatst dat ze het best leesbaar zijn wanneer het toestel horizontaal wordt geplaatst.

Tenslotte de notch aan de bovenkant. Daarin lijken twee camera’s verwerk te zijn. Gezichtsherkenning? Zou goed kunnen. Zou in ieder geval een sterke zet zijn van Huawei.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.