‏We zijn in Parijs, waar Huawei zojuist haar nieuwste vlaggenschip smartphones heeft gepresenteerd. Het gaat om de Huawei P20 en Huawei P20 Pro. Android smartphones met de laatste technologie van het bedrijf.

Huawei heeft inmiddels een sterke positie in de markt. Uitgegroeid tot een van de 100 bekendste merken en een top 3 producent in smartphones. Huawei kondigde meteen een nieuw logo aan. Het nieuwe logo is net iets strakker.

Waarom niet de P11 in plaats van de P20 Huawei is van mening dat het toestel een enorme sprong maakt in technologie qua camera en design.

Qua design is de Huawei P20 series aan de achterkant echt meer een fotocamera geworden. Een design dat al werd ingezet met de Huawei P20 Lite. Overigens, alle foto’s van de locatie in deze post, zijn met de Huawei P20 Lite geschoten. De body van de Huawei P20 Pro is bovendien waterdicht. IP67, dus maximaal 1 meter onderwater voor maximaal 30 minuten.

Edgeless finger‏print

De drie Android knoppen zitten nu onder de home knop. Een korte tik voor terug. Een lange tik voor home en swipe om de open apps te zien

Display

Het meest opvallende is natuurlijk het display. Een inkeping net als bij de Apple iPhone X. Dezelfde inkeping als bij de Huawei P20 Lite die we al een dag aan het testen zijn en die goed bevalt. Het is Huawei gelukt om de inkeping lekker smal te houden.

Met 5,8 inch doorsnede is het display van de Huawei P20 weer een stuk gegroeid en dat brengt een hoop comfort op een relatief kleine smartphone. Met een lichtopbrengst van 770 nits 23% feller dan de iPhone X. De P20 Pro heeft zelfs een 6,1 inch display. Huawei heeft voor een TFT display gekozen in de Huawei P20 en OLED in de Huawei P20 Pro. Het display krijgt een FullHD+ resolutie, 2.244×1080 pixels. Voor krijgt de P20 een indrukwekkende 24 megapixels f/2.0 voor selfies.

dav

AI speelt in de camera een enorm belangrijke rol. De AI zou de gebruiker moeten helpen om nog betere foto’s te maken. Onder anderen door advies te geven over het standpunt.

Camera

De Huawei P20 Pro valt natuurlijk enorm op met haar triple camera systeem, maar we kijken eerst even naar de Huawei P20. Deze krijgt alleen de dubbele Leica camera.

Deze big pixel camera bestaat uit een 12 megapixel RGB beeldsensor en een 20 megapixel zwart-wit voor het contrast. Met f/1.6 zou deze camera mooi lichtsterk moeten zijn.

De cameraopstelling van de Huawei P20 Pro mogen we indrukwekkend noemen. Je krijgt ten eerste een dubbele camera met 40 megapixel RGB en 20 megapixel zwart-wit beeldsensoren. De beeldsensoren zijn f/1.8 en f/1.6 lichtsterk. Daarnaast krijg je een telelens van 8 megapixel waardoor je kunt zoomen zonder verlies. Met f/2.4 is deze alleen minder lichtsterk. Iets dat vrij normaal is voor telelenzen.

Chipset

Huawei zet de lijn van chipset introducties keurig door. Ook nu krijgt de P series de chipset die geïntroduceerd is met de Mate 10 series. Het gaat om de snelle HiSilicon Kirin 970 octa-core chipset met AI. De processors draaien op 4x 2.36GHz en 4×1.8GHz. De Huawei P20 krijgt 4GB aan werkgeheugen en 128GB opslagruimte. De Pro uitvoering krijgt 6GB aan werkgeheugen mee.

Geluid

Goed nieuws voor audiofielen die toch gebruik maken van bluetooth streaming. Huawei heeft zowel ondersteuning van Qualcomm aptX en Qualcomm aptX HD. Het afspelen van hi-res muziek is ook geen enkel probleem voor de chipset.

Android

Natuurlijk draait de P20 series een recente versie van Android. Namelijk Android 8.1 in combinatie met EMUI 8.1.

Vingerafdrukscanner

Hoewel de Huawei P20 Lite de vingerafdrukscanner aan de achterkant heeft zitten, is deze bij de P20 en P20 Pro naar de voorkant verplaatst.

Accucapaciteit

De Huawei P20 krijgt een 3.400mAh accu mee. Met 4.000mAh is de accu van de Huawei P20 Pro nog iets royaler. Je krijgt van Huawei weer een Super Charger snellader die met 5 ampère kan laden. Geïntroduceerd met de Huawei Mate 9 en nog steeds één van de snelste laadsystemen.

Beschikbaarheid

De Huawei P20 kun je morgen al kopen voor €679. De Huawei P20 Pro gaat vanaf half april in de winkel liggen voor €899.

kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.