IFA: Razer introduceert goedkopere gaming accessoires

Razer liet ons tijdens de IFA haar nieuwste lijn gaming accessoires zien. De grootste verrassing? De Razer Kraken Tournament Edition headset, het BlackWidow Elite toetsenbord en de Mamba Wireless muis worden vooral heel veel goedkoper.

Razer vormt al jaren de bakermat voor gamers. In het hoge segment heeft Razer zich inmiddels ijzersterk gepositioneerd. Ja, ook ik game en werk met plezier op het Huntsman toetsenbord. Maar, aan de onderkant zijn er enorm veel merken die marktaandeel wegsnoepen. Van serieuze merken als HyperX tot aan lokale merken die accessoires uit China onder eigen merk op de markt storten. Met deze nieuwe lijn producten ben je als gamer voor in totaal €380 helemaal klaar.

Razer Kraken Tournament Edition

THX Audio voor €99,99? Razer gaat het leveren met de Razer Kraken Tournament Edition. Een relatief goedkope headset die toch is voorzien van THX Spatial Audio. Razer heeft op dit prijspunt zelfs een USB audiocontroller in de doos zitten. Ook de oorkussens hebben een nieuw stukje technologie. Deze bevatten cooling gel om langdurige gaming sessies comfortabeler te maken.

Toen ik hem even op mocht zetten, werd het effect van THX Spatial Audio meteen helder. In die zin dat het complete geluid helderder werkt. Hierdoor waren dialogen beter te verstaan, maar kreeg je ook een beter gevoel van de richting waar audio vandaan komt.

Het geluid komt van 50mm drivers in de oorschelpen. Door gebruik te maken van een standaard 3,5mm audiojack, is de headset compatible met de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch als met mobiele apparaten.

Razer BlackWidow Elite

De Razer BlackWidow Elite is eigenlijk een fors uitgeklede versie van de Razer Huntsman Elite. Bijna alle luxe is gestript, al zijn de mediaknoppen wel bewaard gebleven (ik kan nu al niet meer zonder). Specifieke macrotoetsen heb je uiteraard niet nodig. Razer Hypershift verandert tijdens het gamen iedere toets in een potentiële macro toets.

Voor €179,99 krijg je echte Razer Mechanical Switches op het toetsenbord. Tijdens onze demo sessie voelde deze toetsen erg stabiel aan. Dit komt mede door nieuwe zijwanden die de stabiliteit vergroten. Dit is belangrijk om foutieve toetsaanslagen te voorkomen.

De Razer BlackWidow Elite is ook de eerste BlackWidow met Hybrid On-Board Memory en Cloud storage. Daarmee zijn profielen die je voor het toetsenbord maakt, zowel in de cloud als op het toetsenbord zelf op te slaan. Ga je dus gamen op de computer van een ander, speel je gewoon met jouw eigen instellingen.

Razer Mamba Wireless

Razer liet me tijdens de IFA een indrukwekkende nieuwe optische sensor voor de Razer Mamba Wireless zien. Dit is de Razer 5G optische sensor.

Deze heeft een resolutie van 16.000DPI. Deze heeft een nauwkeurigheid van 99,4 procent. De accu van de Razer Mamba Wireless gaat een indrukwekkende 50 uur mee en maakt gebruik van Razer’s adaptieve frequentietechnologie die de draadloze verbinding zeer stabiel houdt. Deze nieuwe muis is nu verkrijgbaar voor €99,99.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram