IFA: Beosound Edge, rollende speaker van Bang & Olufsen

Scandinavisch design steelt vele harten en Bang & Olufsen zoekt daarin al jaren de grenzen op. Het nieuwste ontwerp werd tijdens de IFA gepresenteerd, de Beosound Edge. Een speaker die is vormgegeven als een munt en kan rollen om bediend te worden.

De Beosound Edge van Bang & Olufsen is vormgegeven naar de vorm van een kwartje. Daarbij heeft het bedrijf geprobeerd de speaker perfect rond te maken.

De speaker zit vol sensoren. Zo licht de touchbediening in de rand op wanneer je naar de speaker toe beweegt. Wil je hem harder of zachter zetten, rol je hem simpelweg iets naar links of naar rechts. Hoe snel je deze beweging maakt, bepaalt hoe snel de aanpassing wordt doorgevoerd. Ook wanneer deze in de speciale muurbeugel hangt. Hij ziet er dan uit als een ware stationsklok.

Active Bass Port

Echt nieuw is de Active Bass Port. Normaal moeten speakerbouwers kiezen tussen ene gesloten of een open kast. Op basis van het volume, heeft hebben beide ontwerpen voor- en nadelen. B&O weet dit in de Beosounds Edge samen te brengen met een mechanisch luik op de bass port. Deze opent en sluit afhankelijk van het volume van de lage tonen dat nodig is.

Smarts

De Bang & Olufsen Beosound Edge kan worden bediend via Google Assistant, maar ook via Apple AirPlay 2 en Google Chromecast. Daarnaast kun je de speaker aansturen via bluetooth.

Beschikbaarheid

De Bang & Olufsen Beosound Edge ligt vanaf november in de winkel voor €3.250.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram