Review: Lyric C2 beveiligscamera

Een veilig huis is natuurlijk een van de belangrijkste dingen die er bestaat. Een groot geluk voor ons is dat Honeywell haar Lyric lijn nu uitgebreid met hun allernieuwste camera de Lyric C2. Deze state of the art camera is bedoeld voor woningbewaking maar je kan ook gezellig thuis even mee kijken. Wij gingen aan de slag om te zien of de C2 doet wat Honeywell beloofd! De review lees je hieronder.

Unboxing Lyric C2

De C2 wordt geleverd in een vierkante doos die qua design aansluit op de overige producten uit de Lyric lijn. Het geheel is zorgvuldig en zeer compleet verpakt.

Installatie

De Lyric C2 behoeft geen bijzondere installatie. Wat je wel moet doen is, als je deze al niet had, de Lyric app downloaden uit de playstore. De C2 kan je vervolgens plaatsen op ophangen door middel van de bijgeleverde montageplaat en schroeven op de gewenste locatie. Enige voorwaarde hieraan is een stopcontact in de buurt en natuurlijk Wifi!

Door middel van de App meldt je de C2 aan bij je wifi netwerk, dit een een gemakkelijke installatie waarbij de C2 onder meer een QR code scannend op je smartphone/tablet. Eenmaal aangesloten op de Lyric app kan je de camerabeelden al bekijken en het te bekijken beeld verder finetunen.

Specs Lyric C2

De Lyric C2 beschikt over een beeldhoek van maar liefst 145 graden, dit is bijna voldoende om een woonkamer van links naar recht te kunnen bekijken. De camera voorziet je dan ook realtime in 1080p van de gebeurtenissen in je huis.

Een mooie toevoeging is geluidsherkenning, de Lyric begrijpt het verschil bijvoorbeeld tussen een huilende baby en een rookmelder (deze moet wel compatibel zijn) . De Lyric is daardoor bijvoorbeeld ook zeer geschikt om een oogje in het zeil te houden op de babykamer. Een grote hulp daarbij is het geavanceerde systeem voor nachtzicht. Honeywell belooft hierbij zelfs in nachtelijke situaties een zicht van wel 10 meter!

Ze hebben duidelijk goed nagedacht bij het ontwerp want binnen het beeld wat de Lyric je laat zien kan je zelfs nog 4 waarschuwingszones instellen. Denk hierbij aan ramen of deuren die hierdoor extra in de gaten worden gehouden. Ook kan je er voor kiezen bepaalde achtergrond bewegingen te negeren, en dit is wel zo fijn als je bijvoorbeeld huisdieren hebt. Tweeweg audio maakt het systeem helemaal af, of je nu de baby sust of de hond verteld dat hij moet stoppen met de post opeten, het kan allemaal met de C2.

Tot slot worden je beelden automatisch voor 24 uur bewaard in de cloud waardoor je deze beelden in 1080p nog eens kan terughalen. De bijgeleverde 8GB sd kaart zorgt voor een backup van deze beelden. Goed om te weten is dat al deze een 256 bits encryptie hebben.

Gebruik

Een beveiligingscamera heeft natuurlijk buiten het opnemen van beeld weinig extra gebruikstoepassingen. De belangrijkste functie is natuurlijk het monitoren van de omgeving, maar de tweeweg functie en de live stream zorgen ervoor de de Lyric C2 wat extra leven in de brouwerij kan brengen. Erg leuk was het om te zien hoe het zoontje van ondergetekende reageerde toen de camera hem vertelde de snoepjes terug te leggen die hij zonder te vragen uit de snoeppot gehaald had.

Natuurlijk is de C2 niet alleen een leuk speeltje maar daadwerkelijk een serieuze bewakingscamera. Het instellen van de 4 extra bewakingszones werkte soepel en wekt extra vertrouwen. Ook het negeren van onze poes leek goed te werken. Geen een keer hebben we een waarschuwing gehad met een foto van een rondsluipende poes. Deze meldingen krijg je overigens via de app en eventueel via de mail voorzien van een mooie foto van de situatie.

De Lyric heeft net als de slimme thermostaat van Honeywell de T6R de mogelijkheid geofencing toe te passen. Dit houdt in dat je een straal om je woning kan laten toepassen waarbij de camera in detectiemodus gaat als je die straal verlaat. Zo zorg je ervoor dat de camera als je weg bent altijd bezig is je huis te bewaken. Honeywell heeft het systeem goed uitgedacht, de Lyric app zorgt bij ons thuis dus voor de juiste temperatuur en veiligheid zonder dat we er over hoeven na te denken.

De app die je gebruikt om de Lyric C2 te bedienen werkt simpel intuïtief. Er zijn niet zoveel instellingen en dat zorgt voor gebruiksgemak. Je kan de geluid- en bewegingsdetectie uitzetten.  De geofencing aanzetten en eventuele clips bekijken die de waakzame C2 voor je opgenomen heeft.

Conclusie

Met de Lyric C2 heeft Honeywell weer een mooi product toegevoegd aan hun steeds bredere lijn van domotica. De Lyric C2 functioneert precies zoals je het verwacht, en heeft met de tweeweg audio, uitstekende nachtmodus en aantrekkelijke prijs wat extra ten opzichte van veel concurrenten. Wat mij betreft een uitstekende aanvulling op je al bestaande Lyric producten of als stand alone unit.

 

Lyric C2 beveiligingscamera kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Bas beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Gebruiksvriendelijk
  • Aantrekkelijk prijs
  • Design

THE BAD

  • nog niet ondervonden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lyric C2 beveiligingscamera kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl