Moon van 1-Ring, veel meer dan een zwevende camera

Het begon een beetje als een gadget om hoog te scoren bij IndieGoGo; een beveiligingscamera ontwikkelen op basis van een zwevende cameramodule. Inmiddels is de Moon van 1-Ring veel meer dan alleen een camera zo bleek in een interview dat we vandaag met het bedrijf hadden.

Via een Skype verbinding demonstreerde 1-Ring’s Sergo Oganov ons vandaag het eerste werkende prototype van de Moon. Let wel, het prototype is heel wat anders dan het model dat tijdens de campagne op IndieGoGo zichtbaar is. Deze is nog een stuk groter, maar de technologie werkt. Hoewel de componenten klaar zijn voor massaproductie, werkt het team er nog wel aan om de basis van het prototype verder te verkleinen.

Het systeem werkt op basis van magnetische velden. Het eerste veld is elektrisch opgewekt. Deze moet er voor zorgen dat de camera kan zweven en aangestuurd kan worden. Bovendien is er nog een inductieveld aanwezig om de camera van stroom te voorzien.

Het tweede magnetische veld is passief en is er vooral om de camera te beschermen tegen ongelukjes. Bij een aardbeving, stroomuitval of een simpel stootje, kan het zijn dat de camerabol uit het elektromagnetische veld rolt. Het passieve magnetische veld zorgt ervoor dat de camera niet van de basis rolt.

Links het marketing model, rechts het opengewerkte prototype

De camerabol beschikt over een camera met een Full HD beeldsensor. Deze camera is voorzien van IR LED’s voor nachtzicht en het bijbehorende nachtfilter. De camera kan door de software automatisch draaien naar eventuele bewegingen in de ruimte waar hij staat. De camera kan niet kantelen. Dit was simpelweg niet te realiseren binnen dit project.

Camerabeelden worden lokaal opgeslagen, maar dat kan ook in de cloud. Ben je handiger, kun je met de API’s spelen en zelf een verbinding leggen met Google Drive, Dropbox of zelfs een NAS server in jouw eigen netwerk.

Maar 1-Ring wilt veel meer. De Moon blijkt een complete domotica hub. Aan boord vinden we ondersteuning voor Zigbee, Z-Wave, IR en Bluetooth. Daarnaast beschikt het apparaat over CO2, vocht en lichtsensoren om slimme metingen te doen. Ook kan de Moon via IP verbindingen met andere smart home apparaten communiceren. Zo moet het apparaat onder anderen met IFTTT samenwerken.

Momenteel staat Moon nog op IndieGoGo. Daar kun je vanaf $225 deelnemen in het project. 1-Ring verwacht dat de daadwerkelijke verkoopprijs op $330 komt te liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram