Honeywell lanceert opnieuw IP camera voor thuis

Wat ooit begon met een serie slimme thermostaten, lijkt nu uit te groeien richting een serieus aanbod smart-home producten. Honeywell introduceerde afgelopen week haar tweede IP camera in de Lyric lijn.

Net als bij Nest, Netatmo, Sitecom, Myfox, Somfy, Arlo, Canary, Logitech, Xiaomi en een heleboel anderen, is het een IP camera gericht op consumenten. Geen ingewikkeld geklooi met servers, maar gewoon inprikken en gaan.

De Honeywell Lyric C2 camera is uitgerust met een Full HD beeldsensor en een slimme microfoon. Zo kan de microfoon bijvoorbeeld een huilende baby detecteren en je daar het juiste alarmpje voor sturen. Bovendien kun je via de speakers terugpraten.

De beeldsensor beschikt over 6x digitale zoom. Daarnaast zit er infrarood verlichting in voor nachtzicht tot 10 meter. De lens geeft een kijkhoek van 145 graden.

De beugel, die we hier op de redactie vinden lijken op een closetrolhouder, geeft de camera verrassend veel vrijheid. Je kunt hem neerzetten, maar ook op de muur en aan het plafond plakken.

De camera is smart, dus je kunt hem bijvoorbeeld activeren op basis van geofencing. Is jouw smartphone het huis uit, gaat de camera aan om in de gaten te houden wat jouw partner uitspookt. Wij zijn natuurlijk benieuwd ow de microfoon daar ook een speciaal alarmpje voor bezit ;-).

Net als bij de andere merken, dien je een abonnement af te sluiten om camerabeelden lang toegankelijk te houden. Standaard bewaard Honeywell de beelden slechts 24 uur. Het is wel mogelijk om beelden ook op een SD kaart in de camera zelf op te slaan. Honeywell levert zelf als een 8GB kaart mee en dat is heel netjes.

Beschikbaarheid

De Honeywell Lyric C2 camera gaat €149 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram