Grote ontslagronde bij Tesla

Elon Musk is met zijn Tesla, SpaceX en The Boring Company hard bezig de wereld te veroveren, en dat kost geld. Heel veel geld. En die geldkraan blijft niet oneindig open staan. Tijd voor Elon om in te grijpen.

Elon begint met saneren bij Tesla. Daar moet 10% van het huidige personeel vertrekken. Door de stormachtige groei zijn er mensen die qua werkzaamheden overlappen. Bovendien stopt Tesla verkopen via het Amerikaanse Home Depot waardoor het personeel daar overtollig wordt. Van de 37.500 mensen op de loonlijst, zal naar verwachting 3.750 man op straat komen te staan. Met deze maatregel hoopt Elon het merk winstgevend te maken.

Ook in Nederland is Tesla actief. Naast kantoorpersoneel en autodealers, worden in Tilburg Tesla’s geproduceerd. In hoeverre de ontslagen de productie zal treffen is nog onbekend. De productie van de Model 3, dia al flink achterloopt, zou niet worden getroffen door de ontslagen.

Naast auto’s en vrachtwagens, produceert Tesla ook accu’s voor huizen en zonnepanelen in de vorm van dakpannen. Hiervoor kocht Tesla vorig jaar nog zonnepanelen producent Solarcity, wat eveneens een bedrijf van Musk was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram