GadgetGear.nl
Tesla Semi Truck Teaser

Grote ontslagronde bij Tesla

Elon Musk is met zijn Tesla, SpaceX en The Boring Company hard bezig de wereld te veroveren, en dat kost geld. Heel veel geld. En die geldkraan blijft niet oneindig open staan. Tijd voor Elon om in te grijpen.

Elon begint met saneren bij Tesla. Daar moet 10% van het huidige personeel vertrekken. Door de stormachtige groei zijn er mensen die qua werkzaamheden overlappen. Bovendien stopt Tesla verkopen via het Amerikaanse Home Depot waardoor het personeel daar overtollig wordt. Van de 37.500 mensen op de loonlijst, zal naar verwachting 3.750 man op straat komen te staan. Met deze maatregel hoopt Elon het merk winstgevend te maken.

Ook in Nederland is Tesla actief. Naast kantoorpersoneel en autodealers, worden in Tilburg Tesla’s geproduceerd. In hoeverre de ontslagen de productie zal treffen is nog onbekend. De productie van de Model 3, dia al flink achterloopt, zou niet worden getroffen door de ontslagen.

Naast auto’s en vrachtwagens, produceert Tesla ook accu’s voor huizen en zonnepanelen in de vorm van dakpannen. Hiervoor kocht Tesla vorig jaar nog zonnepanelen producent Solarcity, wat eveneens een bedrijf van Musk was.

Reageren

Roelof van Doorn

Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten