Ford ontwikkelt fietsjas met richtingaanwijzers

Een groot probleem als automobilist is dat je lang niet altijd weet elke richting een fietser op gaat. En ja, dan heb ik het niet over andere automobilisten die onverwacht afslaan op een rotonde of zonder aanwijzing van rijbaan wisselen.

De jas is briljanter dan alleen de LED’s op de mouwen die als richtingaanwijzer functioneren. Er zit namelijk een trilalarm in de mouwen. Op basis van de bijbehorende fietsnavigatie app geven ze aan waar je naartoe moet fietsen door te trillen. Je hoeft dus niet op jouw display te kijken. Ga je in een bepaalde richting keren, lichten de mouwen automatisch op wanneer je jouw vinger uitsteekt.

Opvallend is dat Ford ook spreekt van het overbrengen van muziek en gesprekken via kaakbeengeleiding. Wat Ford hierna laten zien, kennen we al een paar jaar. Dat is de Aftershokz Trekz Air hoofdtelefoon. Daarvoor hebben de knappe koppen het ding alleen maar uit het schap van de elektronicazaak getrokken.

Voorlopig houdt Ford het helaas bij een prototype en vraagt Ford alleen een patent aan om er wellicht ooit nog aan te verdienen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.