Review: Aftershokz Aeropex blijft een top headset voor op de fiets

Aftershokz Aeropex

Sporten en muziek luisteren zonder contact met de buitenwereld te verliezen? Dan kan met de Aftershokz Aeropex. Een headset zo fijn dat ik hem zelfs op kantoor de hele dat op heb.

Unboxing

Aftershokz levert deze headset buitengewoon compleet af. Niet alleen vinden we de headset zelf in de verpakking, maar ook een siliconen hoes om hem in op te bergen. Je krijgt oorproppen voor als je jezelf wel van de buitenwereld wenst af te sluiten en niet één, maar twee magnetische laadkabels. Kijk, dat is service!

Wat is een bone conducting headset?

Bone Concudting staat voor botgeleiding. Waar een normale headset op of in het oor wordt gebruikt, gaat deze voor het oor zitten. Hij klemt iets op het kaakbeen. Door te trillen, komt het geluid in jouw gehoorgang terecht, net als al het geluid om je heen. Anderen merken er eigenlijk niets van dat je muziek op hebt staan, of telefoongesprekken aan het voeren bent.

Design

Qua ontwerp is voor het eerst in jaren echt het één en ander verander bij de Aftershokz Aeropex. Vooral de drivers die de muziek op jouw kaakbeen moeten overbrengen zijn aangepast in vorm. Verder blijft het merk veel gebruik maken van siliconenrubber en dat maakt dat de headset wel heel comfortabel zit. Ook klemt hij niet heel hard, waardoor je gemakkelijk vergeet dat je deze nog gebruikt.

De voorloper op de Aftershokz Aeropex is de Trekz Air. Met haar titanium band was dit een opvallend veel lichtere headset dan de originele Aftershokz modellen. Toch is deze generatie weer 15% lichter en ook nog eens 30% kleiner geworden. Hoewel wij de standaard cosmic black uitvoering krijgen, heeft Aftershokz ook een grijze, blauwe en rode uitvoering in de winkelschappen liggen.

De nieuwe behuizing van Aftershokz is nu IP67 waterdicht. Daarom heeft het merk gekozen voor een eigen, magnetische connector. Deze bevat ook een sensor die vocht en zweet meet. Hij geeft zelf een waarschuwing wanneer de connector te vochtig is om te gebruiken. Handig!

Draagcomfort

Door het lichtere en compactere ontwerp is het draagcomfort verder verhoogd. Bovendien heeft Aftershokz de triltechnologie verder verbeterd. Hierdoor merk je nog minder van de trilmotoren die in de headset aan het werk zijn. Sterker nog, ik merk het alleen als ik aan het Netflixen ben en er weer eens een enorme explosie is. Of een track luister met een stevige bass drop. Het draagcomfort is er dus enorm op vooruitgegaan. Dit heeft Aftershokz onder anderen voor elkaar gekregen door de hoek van de trillers aan te passen.

Geluidskwaliteit

De nieuwe opbouw van de drivers zou volgens Aftershokz een enorme toename moeten betekenen in de geluidskwaliteit. Die is inderdaad verbeterd. In vergelijking tot een in-ear headset blijft deze technologie achterlopen in kwaliteit, dat heeft gewoon te maken met de manier van overbrenging. Toch is het geluidstechnisch tegenwoordig echt wel goed. Ik voer ook heel veel telefoongesprekken met deze headset op. Dat is erg comfortabel.

Accuduur

De accu van de Aftershokz Aeropex zou 6 tot 8 uur mee moeten gaan. Dit is een beetje afhankelijk van de kwaliteit van de bluetooth verbinding en het muziekvolume. Wij komen steeds erg dicht rond de 8 uur uit. Het volledig opladen is een beetje afhankelijk van de laadstroom die jouw USB apparaat levert aan de headset. Het kan in minimaal 2 uur.

Aftershokz Aeropex Knoppen

Conclusie: Aftershokz Aeropex

De Aftershokz Aeropex is een headset met een enorm hoog draagcomfort en een accuduur die echt wel heel dik in orde is. De geluidskwaliteit is onderhand echt wel goed op orde voor dit soort oplossingen. Bovendien kun je er ook erg prettig telefoongesprekken mee voeren. Echt een aanrader.

Aftershokz Aeropex kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Hoog draagcomfort
  • Prima audiokwaliteit
  • Lange gebruiksduur

THE BAD

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aftershokz Aeropex kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl