Apple gaat aan eigen wegenkaarten werken

Toen Apple haar Apple Maps app voor het eerst lanceerde, leverde dit nogal wat hilarisch nieuws op. De data in de kaarten klopte vaak niet en de routers waren verre van perfect. Inmiddels werkt alles aardig, onder anderen door de kaarten van ons Nederlandse TomTom en OpenStreetMap. Maar de ambitie van Apple ligt verder.

Apple gaat de app deels opnieuw ontwikkelen en gaat dit doen op eigen data van wegenkaarten. Apple gaat met een eigen wagenpark de weg op om net wegennet in kaart te brengen. Dit jaar nog het noorden van Californië. Volgend jaar heel de VS en daarna wellicht Europa.

Naast data van haar eigen wagenpark, zal Apple ook gebruik gaan maken van anonieme gebruiksdata van smartphones en tablets. Daarmee kan Apple veranderingen in het wegennet in kaart brengen en snel aanpassingen doorvoeren op haar kaarten. Het doel van Apple is dat haar maps app geen gebruik meer hoeft te maken van kaarten van derden. Apple bevestigt deze plannen tegenover TechCrunch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram