Apple gaat aan eigen wegenkaarten werken

Toen Apple haar Apple Maps app voor het eerst lanceerde, leverde dit nogal wat hilarisch nieuws op. De data in de kaarten klopte vaak niet en de routers waren verre van perfect. Inmiddels werkt alles aardig, onder anderen door de kaarten van ons Nederlandse TomTom en OpenStreetMap. Maar de ambitie van Apple ligt verder.

Apple gaat de app deels opnieuw ontwikkelen en gaat dit doen op eigen data van wegenkaarten. Apple gaat met een eigen wagenpark de weg op om net wegennet in kaart te brengen. Dit jaar nog het noorden van Californië. Volgend jaar heel de VS en daarna wellicht Europa.

Naast data van haar eigen wagenpark, zal Apple ook gebruik gaan maken van anonieme gebruiksdata van smartphones en tablets. Daarmee kan Apple veranderingen in het wegennet in kaart brengen en snel aanpassingen doorvoeren op haar kaarten. Het doel van Apple is dat haar maps app geen gebruik meer hoeft te maken van kaarten van derden. Apple bevestigt deze plannen tegenover TechCrunch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.