Jeroen
Jeroen

Review: Philips SpeedPro Max Draadloze stofzuiger FC6823/01

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Compact
  • Snoerloos
  • Zakloos
  • Efficient
  • LED verlichting

THE BAD

  • Accu in Turbostand leeg na 22 minuten
  • Prijs

Vergeet de ‘gewone’ stofzuiger, hoe goed de meeste ook zijn. De stofzuiger die we de afgelopen week mochten testen die verandert alles! Lees mee want vandaag reviewen we de nieuwste steelstofzuiger van Philips: SpeedPro Max Draadloze stofzuiger FC6823/01

Stofzuigen, je houdt ervan of niet. Persoonlijk vind ik het één van de minst erge huishoudelijke taken. Zoals bij veel taken ligt het wel een beetje aan de tool die je thuis hebt. Wij hebben sinds jaar en dag een fijne stofzuiger, eentje in het A-segment, met alle toeters en bellen die nodig zijn om stofzuigen gemakkelijker te maken. Toch is het niet te vergelijken met de steelstofzuiger van Philips.

Toen ik voor het eerst de steelstofzuiger zag dacht ik eerlijk gezegd dat het een machine voor ‘erbij’ was. Dat het geen vervanging van was, maar lieve mensen je kunt je oude zuigertje op Marktplaats zetten want de Philips SpeedPro Max is alles in één.

Unboxing

Bij het uitpakken van de Philips SpeedPro Max steelstofzuiger vinden we het volgende in de doos. De stofzuiger zelf, een Wasbaar filter, Wisselstroomadapter met magneet, Geïntegreerde borstel, Basisstation met wandmontage, Gemotoriseerde turboborstel en het 360°-mondstuk.

 

Design

De fabikanten hebben werkelijk alles uit de kast gehaald, het lijkt wel een racewagen met v8 motor, een straaljager en een design stuk. Toch is het gewoon een stofzuiger 😉 Nouja, gewoon. Voor een stofzuiger van 449,- euro mag je wel iets verwachten. De handigheid van het design zit hem in het centrum waar de stofbak geplaatst kan worden, doormiddel van een click en go systeem en waar je de steel kun aansluiten, ook klikklak. Hierdoor heb je een ontwerp dat binnen een seconde verandert van handzame kruimeldief tot verlengde kamerstofzuiger.

Met een gewicht van 2.73 kilo is hij niet loodzwaar, gemiddeld qua concurrentie, maar het weegt best wel wat. De afmetingen van deze Philips zijn hoogte 79,2, bij breedte 38,4, bij  diepte 16,5. Het felrode met metallicachtige kleur die Philips als Twist Red omschrijft.

Wat gaaf is, is dat je de stofzuiger kunt ophangen aan een montagestuk dat is meegeleverd. Omdat deze stofzuiger qua design eerder een pronkstuk is, dan een gewone stofzuiger, hangt het model sierlijk in de keuken. De adapter met magneet is hier aan vastgemaakt zodat je de stofzuiger vastklikt in het wandstuk en het direct wordt opgeladen. Heel tof!

 

Specificaties

  • Batterijtype       Li-ion
  • Batterijvoltage 25,2 volt
  • Oplaadtijd          5 uur
  • Looptijd               65 minuut/minuten
  • Gebruikstijd (turbo) 21 minuut/minuten
  • Geluidsniveau  84 dB
  • Luchtsnelheid (max.) >1000 l/min
  • Kleur Twist rood
  • Stofinhoud 0,6 L
  • vermogen (volt)               25.2
  • inhoud stofopvang (liter)infocircle          0,6
  • zuigkracht instellingen  3
  • hoogte (cm)infocircle    79,2
  • breedte (cm)infocircle  38,4
  • diepte (cm)infocircle      16,5
  • gewicht (kg)infocircle    2,73
  • Wasbaar filter
  • Mondstukken en accessoires
  • Wisselstroomadapter
  • Geïntegreerde borstel
  • Basisstation met wandmontage
  • Extra mondstuk Gemotoriseerde turboborstel
  • Standaardmondstuk   360°-mondstuk

 

Gebruik

Iets waar je wellicht nog nooit bij stil hebt gestaan is dat de meeste stofzuigers alleen vuil opzuigen van de voorkant. Er zijn ook modellen die ook aan de achterzijde stofopzuigen, maar deze Philips doet het van alle kanten! Het 360°-mondstuk verzamelt het stof bij elke beweging. Zelfs langs de randen van muren en in de hoeken. Deze 360°-zuigkracht wordt mogelijk gemaakt door de digitale PowerBlade-motor met ongekend hoge luchtstroom (>1000 l/min). Handig is dat deze motor is voorzien van Smart Power Control, drie snelheden die met één druk op de knop eenvoudig ingesteld kunnen worden.

Ikzelf gebruik altijd stand nummer twee, die maakt relatief weinig lawaai en zuigt als een tierelier. Soms switch ik even over naar de Turbo stand, dit in hoekjes waar je niet gemakkelijk ergens bij kan en waar je met zo min mogelijk moeite zoveel mogelijk stof wil weghebben. De Turbo stand slurpt overigens wel Turboveel batterij, je doet met een volle batterij die 5 uur geladen heeft namelijk 21 minuten met de turbostand. In de gewone, stand nummer 1 doe je er 65 minuten mee, stand nummer twee zal een minuut voor 40 meegaan.

Led verlichting

Stofzuigen met een maximaal batterijduur van ongeveer 65 minuten is lang. Ik ken niemand die een uur lang stofzuigt, maar als we de middelste stand gebruiken en ik ongeveer op drie kwartier zal uitkomen dan wil je niet met een lege accu komen te staan. Efficientie is dan van belang. Hier heeft Philips een handje mee geholpen door led verlichting op je 360 graden mondstuk te maken. Dat leek mij in eerste instantie overbodig, maar in de praktijk zie je gewoon 200% meer stof.

Click and go

Stofzuigen in de smalste hoekjes of onder lage bedden of banken wordt met de SpeedPro Max een fluitje van een cent. Met de afneembare handheld unit met borstel heb je namelijk twee stofzuigers in één. Deze unit is geïntegreerd in de steel en met één klik te gebruiken. Zo heb je de accessoires altijd bij de hand. Daarnaast kan de steel volledig horizontaal bewegen. Moeite om stof, pluizen, haar en kruimels te zien onder banken of bedden? Met de LED-lampen in het SpeedPro Max-mondstuk is dat verleden tijd.

Eenvoudig te reinigen   

De SpeedPro Max is hygiënisch te reinigen door de uniek ontworpen en makkelijk te verwijderen stofemmer. Zo heb je geen last meer van vervelende stofwolken als de emmer wordt geleegd. Maar niet alleen legen. Je kunt de stofbak of emmer losmaken en afwassen onder de kraan (niet in de vaatwasser lees ik op het embleem). Ook kun je de filter van de zuiger wassen of afwassen. Daarbij is deze nieuwe Philips steelstofzuiger voorzien van een verwijderbare roterende borstel die eenvoudig schoon te maken is. Door de geavanceerde filtering worden allergenen en bacteriën opgevangen zodat er tijdens het stofzuigen schone lucht uit het apparaat wordt geblazen.

Conclusie

Door de Philips SpeedPro Max Draadloze stofzuiger FC6823/01 realiseer ik mij dat een ‘gewone’stofzuiger maar onhandig is. Onhandig met de beperktheid van het snoer en het wisselen van de stofzakken. De SpeedPro van Philips is snel, gemakkelijk in gebruik, effectief en goed te reinigen. Met een accuduur die acceptabel is en een stofbak die relatief groot is op kruimeldief niveau heeft de SpeedPro voldaan aan al mijn wensen. Natuurlijk zou er op accuduur met stand 3 nog wat winst behaald kunnen worden en ook de stofbak zou wellicht iets ruimer kunnen, maar legen is nog steeds niet nodig na één of twee beurten. Al met al een prachtige steelstofzuiger die een waardevolle concurrent blijkt voor collega zuigers. Het enige echte minpunt vind ik de prijs, dat wil niet zeggen dat hij het niet waard is, maar de exclusiviteit die het met zich meebrengt is jammer voor de rest van Nederland. Ik gun iedereen een SpeedPro.

 

Philips SpeedPro Max FC6823/01 - Steelstofzuiger - Rood kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

4 reacties

  1. Wij hebben 29 maanden deze stofzuiger in het gebruik bevalt hij goed. Maar nu is hij stuk! Philips gebeld garantie is 2 jaar maar als je het registreert 3 jaar dus 36 maanden. De onze is dus 29 maanden vergeten te registreren dus geen garantie! Als we hem opsturen zijn de kosten min. Bijna € 50,00 en tot € 150,00 als het daar boven komt en we besluiten het niet te repareren kost het dus € 50,00. Sorry maar ik vind voor een stofzuiger van ruim € 400,00 belachelijk wat er voor kosten berekend wordt en dat omdat je bent vergeten of het is me niet verteld om te registreren!

  2. Heel raar, dat je de accuduur bij turbostand opgeeft als een negatief iets. De Philips Speedpro Max serie, heeft de langste accuduraties bij hoogste standen, op 1 lading. Waar bijvoorbeeld de Dyson V10 het 5 minuten tot 7 minuten op turbo, doet Philips dit 28 tot 30 minuten. En zo ver ik weet, is Philips hier onverslagen in (in ieder geval met de steelstofzuigers verkrijgbaar op de nederlandse markt).

    Dit zou dus absoluut een positief punt moeten zijn, i.p.v. een negatief punt.

  3. Hi Narf, dankjewel voor je reactie. Dat de accu duur wellicht in vergelijking met andere modellen beter presteert is natuurlijk fijn. Maar dat je een in de hoogste stand na testen 22 min kan stofzuigen, of zoals jij aangeeft 30 min. Dat blijft voor mij nog relatief kort, vandaar dat als ik iets negatiefs zou moeten noemen ik op dit punt uitkom. Dat maakt de stofzuiger in verhouding nog altijd een erg goede. Vandaar de goede score. Wat zou jij bijvoorbeeld noemen als je iets van positieve kritiek zou kunnen geven?

  4. Rommel!!! Veel te duur en kwaliteit en service en nazorg 0,0. Na net 2,5 jaar accu defect waarvan men wist (vlgs de MyShop) dat deze stofzuiger (FC6823) een slechte batch accu’s had. Maar oplossen ho maar. Je kon hem opsturen en dik betalen voor een accu die je zelf kan monteren. Ps een collega die hem tegelijkertijd met mij kocht heeft ook dezelfde klachten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.