Het was ongeveer een jaar geleden. Mercedes-Benz liet weten in de voetsporen van concurrent Tesla te treden. Niet alleen met elektrische auto’s, maar ook met de productie van accu’s voor in huizen. Een markt die het nu alweer lijkt te verlaten.

Tesla introduceerde haar PowerWall al in 2015 en wist wereld wijd de krantenkoppen te halen. De lancering van het product van Mercedes-Benz in 2017 werd een heel stuk minder bekend. Deze accu’s werden geproduceerd door het Amerikaanse Vivint. Het bijzondere aan het systeem was dat het extreem modulair werd opgebouwd.

Het is vooral het gebrek aan verkopen dat de samenwerking tussen de twee tot een einde brengt. De belangrijkste reden is dat de Mercedes-Benz accu’s simpelweg te duur werden bevonden. Bovendien zien veel Amerikanen geen nut in de aanschaf van dergelijke accu’s aldus Mercedes-Benz.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.