GadgetGear.nl

Google I/O: Dit is Android Things

Binnenkort kom je ze tegen in de winkel; apparaten gebaseerd op Android Things. De eerste voorbeelden zijn de slimme speakers met displays van LG, Lenovo en JBL die eerder dit jaar tijdens de CES werden gepresenteerd.

Android Things is een software platform dat het mogelijk maakt om apparaten op basis van Android en Google Services te ontwikkelen. Je moet het vooral zien als een alternatief op de populaire ontwikkel systemen als de RaspBerry Pi, maar met meer vrijheden. Zo zullen naast de RaspBerry Pi 3 ook chipset van het Nederlandse NXP, het Amerikaanse Qualcomm en het Chinese MediaTek worden ondersteund. Al die chipsets krijgen van Google de belofte dat ze deze minimaal 3 jaar lang zullen ondersteunen.

Daarmee wordt het mogelijk voor grote en kleine hardware makers om op korte termijn met Android Things hardware op de markt te komen en krijgt Google wederom meer ruimte op de markt voor smart home producten.

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten