Binnenkort kom je ze tegen in de winkel; apparaten gebaseerd op Android Things. De eerste voorbeelden zijn de slimme speakers met displays van LG, Lenovo en JBL die eerder dit jaar tijdens de CES werden gepresenteerd.

Android Things is een software platform dat het mogelijk maakt om apparaten op basis van Android en Google Services te ontwikkelen. Je moet het vooral zien als een alternatief op de populaire ontwikkel systemen als de RaspBerry Pi, maar met meer vrijheden. Zo zullen naast de RaspBerry Pi 3 ook chipset van het Nederlandse NXP, het Amerikaanse Qualcomm en het Chinese MediaTek worden ondersteund. Al die chipsets krijgen van Google de belofte dat ze deze minimaal 3 jaar lang zullen ondersteunen.

Daarmee wordt het mogelijk voor grote en kleine hardware makers om op korte termijn met Android Things hardware op de markt te komen en krijgt Google wederom meer ruimte op de markt voor smart home producten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.