Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

De Apple iMac is 20 jaar geworden

Het was dé computer die Apple de woonkamer in hielp. Misschien wel de start van dé adoptie van de Mac buiten kantoren van grafische ontwerpers. Met haar glans en trendy kleuren won de computer de harten van velen.

Nouja, eigenlijk is de iMac alweer 20 jaar en één dag. Apple introduceerde de alles-in-één computer op 6 mei 1998. De computer kwam met een doorzichtig toetsenbord en een compleet ronde muis.

Het is ook de computer waarmee Apple durfde te experimenteren. Bijvoorbeeld met de iMac 4G die met een LCD display kwam en waarbij alle hardware in een bol in de voet werd verwerkt. Een iMac die op menig hip bureau terug te vinden was.

Met de Apple iMac 5G kwam het design al meer in lijn met wat we vandaag nog steeds bij de Apple iMac zien. Een groot display op een aluminium voet. Toen nog met een glanzende plastic behuizing.

Anno 2007 werd het plastic vervangen voor aluminium en zien we vooral de specs toenemen terwijl dit iconische design al ruim tien jaar wordt gehandhaafd zoals hierboven te zien in de Apple iMac 2017.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.