GadgetGear.nl
Apple TV

Apple lanceert privacycentrum voor klanten

Met het oog op de AVG, lanceert Apple komende week haar privacycentrum. Hier kunnen gebruikers van Apple hardware hun privacy rechten als burgers van de EU uitoefenen.

Vanuit dit privacycentrum kunnen gebruikers data opvragen die Apple over hen heeft verzameld. Denk aan iTunes aankopen, reparatiesverzoeken, adresgegevens, gedrag etc. In het kader van het recht op dataportabiliteit, mag je als gebruiker ook de data die Apple heeft verzameld, downloaden. Daarmee wordt het mogelijk gemakkelijker voor andere hardware bouwers om migratiediensten aan te bieden en dat is wel zo gemakkelijk voor jou, mocht je ooit overstappen.

Hoewel het recht op vergetelheid stelt dat je als gebruiker opdracht kunt geven tot het verwijderen van privacygegevens, lijkt Apple daar op een andere manier mee om te gaan. Je kunt jouw account deactiveren. Op dat moment gebruikt Apple jouw data niet meer, maar werken Apple diensten op jouw hardware ook niet meer. Via een SMS code kun je jouw account altijd weer laten activeren mocht je terugkomen bij Apple. Apple bewaard jouw privacygegevens 9 jaar. Er zijn echter uitzonderingen. Bepaalde data kan wel verwijderd worden. Apple voert de verwijdering dan na 30 dagen uit.

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten