Apple TV
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Apple lanceert privacycentrum voor klanten

Met het oog op de AVG, lanceert Apple komende week haar privacycentrum. Hier kunnen gebruikers van Apple hardware hun privacy rechten als burgers van de EU uitoefenen.

Vanuit dit privacycentrum kunnen gebruikers data opvragen die Apple over hen heeft verzameld. Denk aan iTunes aankopen, reparatiesverzoeken, adresgegevens, gedrag etc. In het kader van het recht op dataportabiliteit, mag je als gebruiker ook de data die Apple heeft verzameld, downloaden. Daarmee wordt het mogelijk gemakkelijker voor andere hardware bouwers om migratiediensten aan te bieden en dat is wel zo gemakkelijk voor jou, mocht je ooit overstappen.

Hoewel het recht op vergetelheid stelt dat je als gebruiker opdracht kunt geven tot het verwijderen van privacygegevens, lijkt Apple daar op een andere manier mee om te gaan. Je kunt jouw account deactiveren. Op dat moment gebruikt Apple jouw data niet meer, maar werken Apple diensten op jouw hardware ook niet meer. Via een SMS code kun je jouw account altijd weer laten activeren mocht je terugkomen bij Apple. Apple bewaard jouw privacygegevens 9 jaar. Er zijn echter uitzonderingen. Bepaalde data kan wel verwijderd worden. Apple voert de verwijdering dan na 30 dagen uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.