GadgetGear.nl

Taxi drone maakt testvlucht in Amsterdam

De eerste Nederlandse testvlucht van een taxi drone heeft gisteren plaatsgevonden in Amsterdam. Het testmodel maakte een proefvlucht door het Amsterdam Arena stadion.

Daarmee heeft de taxi drone een primeur. Het is de eerste vlucht die in Europa heeft plaatsgevonden. De taxi drone is een product van het Chinese Ehang. Het is de Ehang 216. Het apparaat heeft voldoende capaciteit om 210 kilo mens de lucht in te tillen.

De reden dat de proefvlucht in de Amsterdam Arena plaatsvond is dat het een grote ruimte is met een dak er boven. De Ehang 216 kon dus niet weg terwijl de KPN er wel een goed dekkend 4G netwerk heeft om de drone aan te sturen.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten