Taxi drone maakt testvlucht in Amsterdam

De eerste Nederlandse testvlucht van een taxi drone heeft gisteren plaatsgevonden in Amsterdam. Het testmodel maakte een proefvlucht door het Amsterdam Arena stadion.

Daarmee heeft de taxi drone een primeur. Het is de eerste vlucht die in Europa heeft plaatsgevonden. De taxi drone is een product van het Chinese Ehang. Het is de Ehang 216. Het apparaat heeft voldoende capaciteit om 210 kilo mens de lucht in te tillen.

De reden dat de proefvlucht in de Amsterdam Arena plaatsvond is dat het een grote ruimte is met een dak er boven. De Ehang 216 kon dus niet weg terwijl de KPN er wel een goed dekkend 4G netwerk heeft om de drone aan te sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events